Afspraak maken

Zijruit vervangen

zijruit vervangen

Een zijruit moet altijd vervangen worden in tegenstelling tot een beschadigde voorruit die veelal nog kan worden gerepareerd. Een zijruit bestaat namelijk uit gehard glas wat direct versplintert bij beschadiging.

Waarom de zijruit van uw auto vervangen bij Carglass®?

  • Als we de ruit vervangen, is het resultaat net zo goed als het origineel. Wij bestellen de ruit bij dezelfde leveranciers als de autofabrikanten.
  • We kunnen elke zijruit van elk voertuig vervangen.
  • Bij Carglass® kunt u in de service centers aangifte doen van inbraak in uw auto.
  • We helpen u graag thuis, op uw werk of bij één van onze vestigingen. Maak een afspraak voor vervanging waar het u het beste uitkomt.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van mijn zijruit?

Als u een autoverzekering heeft die autoruitschade dekt, wordt de vervanging van de zijruit meestal gedekt door uw eigen risico en gebeurt er niets met uw no-claim. 
Als u onze hulp nodig heeft, hoeft u alleen maar een afspraak met ons te maken. Carglass® werkt samen met vrijwel alle verzekerings- en leasemaatschappijen in Nederland. Wij regelen alles met uw verzekerings- of leasemaatschappij.

Meer weten over wat uw verzekering dekt? Lees onderstaande pagina:

Ruitschade: wat dekt mijn verzekering?

Vergoedt uw verzekering de zijruit niet?

Geen zorgen, want ook wanneer uw verzekering geen ruitschade vergoedt, helpt Carglass® u graag verder. Beoordeel de schade online via Carglass®. Het werkt simpel en duurt maar een paar minuten.

Beoordeel schade

Hoe vervangen we een zijruit?

Stap 1: Reinigen aan de binnen- en buitenzijde
We verwijderen zoveel mogelijk gebroken glas uit uw auto, waarbij we het glas zelfs uit het binnenpaneel van het portier weghalen voordat we een nieuwe zijruit monteren.

Stap 2: De nieuwe zijruit monteren
De nieuwe zijruit wordt voorzichtig in de auto gemonteerd, waarbij de monteur ervoor zorgt dat de ruit weer goed opent en sluit.

Stap 3: De reparatie wordt afgerond
Wanneer de nieuwe ruit is gemonteerd, reinigen we het interieur van uw auto nog een keer. Daarna plaatsen we de binnenpanelen van het portier terug, zodat de bediening van uw zijruit weer prima werkt en er als nieuw uitziet.

Maak een afspraak

Onze klanten beoordelen onze service met

9.1 / 10

Gebaseerd op 5639
beoordelingen


Lees alle beoordelingen


Online afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie of vervanging.

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging