Afspraak maken

Voorruit vervangen

voorruit vervangen

Heeft u een barst in uw voorruit of een flink sterretje in uw gezichtsveld? Dan is het voor uw eigen veiligheid belangrijk om de voorruit te vervangen. Een autoruit met een barst is niet op volle sterkte en kan uw zicht belemmeren tijdens het rijden. U doet er dus verstandig aan om uw voorruit snel te laten vervangen.

Niet helemaal zeker of uw voorruit vervangen moet worden? Start de Carglass® schadebeoordeling en uw weet binnen enkele minuten of wij uw voorruit nog kunnen repareren. 

Beoordeel de schade

Hoe werkt het vervangen van een voorruit bij Carglass®?

Carglass® monteurs vervangen dagelijks honderden autoruiten. U bent bij ons dan ook in goede handen.

U begint met het beoordelen van de schade (zie groene button) op onze website. U beantwoordt enkele vragen omtrent de schade aan uw voorruit en wij vertellen u binnen een paar stappen of uw voorruit vervangen moet worden of dat we deze kunnen repareren met onze HPX4-hars.

Daarna maakt u een afspraak op een door u gekozen tijd en datum. Voorruitvervanging kan zowel op locatie als in onze servicecentra en duurt over het algemeen zo’n 90 minuten. Onze servicecentra's zijn voorzien van wifi, zodat u tijdens het wachten bijvoorbeeld door kunt met uw werk. 

Let op: heeft u een ADAS camera achter de voorruit?

ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. Ook wel rijhulpsystemen genoemd. Tegenwoordig beschikken steeds meer auto’s over rijhulpsystemen, zoals een camera achter de voorruit voor verkeersbordherkenning, rijkstrookassistentie of autonoom remmen. Na een voorruitvervanging is herkalibratie van de ADAS-camera noodzakelijk. Kalibratie is precieziewerk: een kleine afwijking kan enorme gevolgen hebben voor de werking van het rijhulpsysteem en dus voor uw veiligheid.

Heeft u een camera achter de voorruit en te maken met schade aan de voorruit? Wilt u er zeker van zijn dat de camera na een voorruitvervanging weer werkt volgens fabrieksinstellingen? Maak dan je afspraak op Carglass.nl. Wij beschikken over de juiste hulpmiddelen en kennen de exacte fabrieksinstructies en waardes van uw ADAS camera.

adas kalibratie bij voorruit vervangen

Wat kost een nieuwe voorruit?

De kosten van een voorruitvervanging zijn afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Indien u verzekerd bent voor ruitschade, dan wordt een nieuwe voorruit meestal (bijna) helemaal vergoed. Lees meer over de kosten van voorruit vervanging. Meer weten over wat uw verzekering dekt? Lees onderstaande pagina:

Ruitschade: wat dekt mijn verzekering?

Hoe selecteert Carglass® de juiste voorruit?

De monteur plaatst een nieuwe voorruit van dezelfde kwaliteit als de originele ruit. Op basis van de gegevens die u doorgeeft, gaan wij in onze databases op zoek naar de ruit die oorspronkelijk in de auto geplaatst is. Bij Carglass® gebruiken we alleen glas dat is geproduceerd volgens de OEM-normen en rechtstreeks van de leveranciers komt die ook de autoconstructeurs bevoorraden.

Carglass® monteurs plaatsen uw nieuwe autoruit volgens 40 nauwkeurige stappen die internationaal zijn voorgeschreven. Daarnaast heeft Carglass® een internationale database vanuit moederbedrijf Belron® waarin de kenmerken van iedere mogelijke autoruit staan zodat niet alleen de autoruit correct geplaatst wordt, maar ook de technologie gelinkt aan de autoruit op de juiste manier behandeld wordt.

Maak direct een afspraak!

Carglass® is de specialist in autoruiten en wij helpen u graag verder met uw ruitschade. Waarom kiezen voor onze service?

  • Carglass® kan elke autoruit van elk voertuig vervangen
  • De ruitvervanging vindt plaats waar en wanneer u wilt
  • Gekwalificeerde servicemonteurs gaan aan de slag met uw auto
  • Binnen een paar uur weer op weg
  • Levenslange garantie
  • U maakt eenvoudig online een afspraak
  • Carglass® handelt alles af met uw verzekering!

Afspraak maken

Onze klanten beoordelen onze service met

9.1 / 10

Gebaseerd op 5639
beoordelingen


Lees alle beoordelingen


Online afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie of vervanging.

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging