Afspraak maken

Hoe repareren we een sterretje in uw voorruit?

sterretje in voorruit

Bij Carglass® kijken we altijd eerst of we het sterretje in de voorruit kunnen repareren, dat kost u minder geld en tijd. Pas als het echt niet anders kan, vervangen we de autoruit. Bijvoorbeeld als de schade te groot is om te repareren of zich hinderlijk in het gezichtsveld bevindt.

Sterreparatie voorruit met HPX4®-hars

Bij een sterreparatie wordt de beschadiging eerst gereinigd. Met onze speciale primer zorgen we voor goede hechting van onze unieke HPX4®-hars die vervolgens geïnjecteerd wordt. Daarna wordt die plek onder UV licht geplaatst. Tot slot verwijderen we overtollige hars en polijsten we de gerepareerde beschadiging. Hierna is uw voorruit weer op volle sterkte.

Heeft u een sterretje in uw voorruit?

Laat uw sterretje vakkundig repareren door Carglass® en voorkom dat het sterretje een barst wordt. Voor reparatie (de totale afspraak neem minder dan 1 uur in beslag) kunt u bijna altijd direct geholpen worden op onze vestigingen. We vragen u hiervoor wel vooraf een afspraak te maken om ons te laten weten wanneer u komt.

Onder het genot van een kop koffie kunt u gebruik maken van gratis wifi om bijvoorbeeld te werken of te ontspannen. U kunt natuurlijk ook even meekijken hoe onze servicemonteur uw ruit herstelt.

Maak een afspraak

Wanneer spreken we van een sterreparatie?

Een moderne voorruit bestaat uit 2 lagen glas, met daartussen een folie. Deze folie voorkomt dat de ruit in zijn geheel breekt bij een beschadiging. De folie houdt als het ware de scherven ‘bij elkaar’.

Sterschade

Een sterschade is te herkennen aan scheurtjes die uit het inslagpunt lopen. Ook wanneer het inslagpunt de folie raakt spreken we van een sterschade. Een sterschade in een voorruit kan op ieder moment in een barst veranderen , vaak wanneer u dit het minst verwacht. Om dit te voorkomen en de ruit op volle sterkte te herstellen raden wij u aan de ster te laten repareren. Dergelijke schade is meestal gedekt door verzekeraars als u verzekerd bent tegen ruitschade.

Oppervlaktebeschadiging

Raakt het inslagpunt de folie niet, dan spreken we over een oppervlaktebeschadiging. Het is onwaarschijnlijk dat deze zal doorscheuren en het is dan ook niet nodig een oppervlaktebeschadiging te repareren. Meestal is dergelijke schade niet gedekt door verzekeraars.

Wanneer is sterreparatie nog meer niet nodig?

Soms kan een oude reparatie of vuil op de voorruit op schade lijken. Voorkom het onnodig maken van een afspraak en controleer de schade eerst.

Oude reparatie

Als er een duidelijk zichtbare plek op de voorruit zit kan dit een oude sterreparatie zijn. Het kan dan zijn dat de autoruit al ooit gerepareerd is.

Insect of boomhars

Een insect of boomhars kan eruit zien als een kleine beschadiging. Is dit het geval, probeer dan het insect of de boomhars voorzichtig te verwijderen met een vochtige doek. Dit tast de ruit niet aan en laat geen sporen achter.


Twijfelt u over het sterretje in uw voorruit?

Wilt u meer weten over waarom het belangrijk is om steenslag in uw voorruit tijdig te laten repareren? Lees ons blog over 'Steenslag autoruit repareren'. 

Steenslag autoruit repareren

Vind mijn vestiging

Onze klanten beoordelen onze service met

9.1 / 10

Gebaseerd op 5639
beoordelingen


Lees alle beoordelingen


Online afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie of vervanging.

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging