Afspraak maken

Ruitenwissers vervangen

ruitenwissers vervangen en kopen

Zijn uw ruitenwissers aan vervanging toe? Bij Carglass® hebben we voor elke type auto ruitenwissers op voorraad. Koopt u ruitenwissers bij Carglass® dan monteren we deze gratis voor u. Twijfelt u of de ruitenwissers aan vervanging toe zijn? Laat uw ruitenwissers controleren bij een Carglass® vestiging bij u in de buurt – afspraak niet nodig.  

Vind mijn vestiging

Veilig rijden begint met goed zicht – vervang uw ruitenwissers tijdig

90% van de beslissingen die we nemen in het verkeer zijn gebaseerd op wat we zien. Het is daarom belangrijk dat onze ogen zoveel mogelijk informatie kunnen opnemen. Bij slecht zicht beschikken we over minder informatie en wordt onze reactietijd trager.

Goed zicht begint met een schone ruit. Daarom is de conditie van onze ruitenwissers van groot belang en is het belangrijk om uw ruitenwissers tijdig te vervangen. Toch staat niet elke automobilist dagelijks stil bij het vervangen van de ruitenwissers en is niet iedereen zich ervan bewust dat de ruitenwisser een veel vernuftiger staaltje techniek is dan op het eerste gezicht lijkt. De ruitenwisser is inmiddels meer dan een eeuw oud en is in die tijd voortdurend in ontwikkeling geweest. Aan het product dat we vandaag kennen, compleet met flatblade-ruitenwissers en regensensoren, zijn een handvol uitvinders en verschillende patenten aan te pas gekomen. 


Ruitenwissers bij Carglass®: reken op de Bosch-kwaliteit

Zijn uw ruitenwissers aan vervanging toe? Kom langs bij een Carglass® service center bij u in de buurt om ze te laten vervangen door spinternieuwe Bosch-exemplaren. Koopt u ruitenwissers bij Carglass® dan monteren we deze gratis voor u – afspraak niet nodig.

Wanneer u van plan bent om nieuwe ruitenwissers te kopen, dan wilt u wel zeker zijn van kwaliteit. De beugelvrije ruitenwissers van Bosch zijn in staat om de vorm van elk type voorruit perfect te volgen, waardoor u een optimale wisdruk ervaart. De nieuwe rubbersamenstelling – het Twin Power Protection Plus rubber – is beter bestand tegen wisselende temperaturen waardoor uw ruitenwissers langer meegaan. 

Meer weten over onze Bosch-ruitenwissers? Bekijk onderstaande video of lees meer op de pagina Bosch Aerotwin ruitenwissers.

Video: Bosch Aerotwin ruitenwissers met Power Protection Plus-technologie


De techniek van de ruitenwisser en het weer

Een aaneenschakeling van metalen stangen zorgt ervoor dat het rubber gelijkmatig op het glas wordt geduwd. Het rubber is precies op maat gesneden en gevormd om zoveel mogelijk water te laten afvloeien.

Het is een precisiemechanisme dat delicaat en slijtagegevoelig is. Uw ruitenwissers slijten sneller als de auto te lang in de zon staat, waardoor het rubber uitdroogt, broos wordt en zich kan afzetten op het glas. Ook vrieskou is niet goed voor ruitenwissers omdat ijsafzettingen op de ruit oneffenheden veroorzaken. Zelfs de kleinste onregelmatigheden op het glas, zoals bijvoorbeeld dode insecten, kunnen de ruitenwissers minder effectief maken. Laat uw ruitenwissers dus tijdig vervangen door nieuwe Bosch-exemplaren.

De ruitenwissers van Bosch hebben een uiterst stille werking, langere levensduur en laten geen vieze strepen achter op uw ruit.

Ruitenwisservloeistof tijdig bijvullen

Tijdens de wintermaanden valt er veel neerslag en worden autoruiten sneller vuil. Ruitenwisservloeistof is zeker dan belangrijk om de voor- en achterruit schoon te houden en zo de zichtbaarheid te verhogen. Ook tijdens een lange rit kan de voorruit erg vies worden en dan biedt ruitenwisservloeistof in combinatie met goed werkende ruitenwissers uitkomst. 

Is uw ruitenwisservloeistof op? Vul dan zelf uw ruitenwisservloeistofreservoir bij of spring binnen in een Carglass® Service Center bij u in de buurt. 

Wanneer nieuwe ruitenwissers kopen en vervangen?

Veilig autorijden begint met goed zicht. En dat begint bij ruitenwissers die in topconditie zijn. Daarom is het belangrijk om regelmatig uw ruitenwissers te controleren en zonodig te vervangen. Ongeveer een half jaar is de wiskwaliteit optimaal. Daarna neemt deze langzaam af.

Er zijn een aantal factoren waaraan u kunt merken dat uw ruitenwissers niet meer optimaal werken en waarschijnlijk aan vervanging toe zijn.

haperende ruitenwissers
strepen ruitenwissers
piepende ruitenwissers
slijtage ruitenwissers
flatblade ruitenwissers
wisserbladen montage

 

Kosten ruitenwissers

Als bij de vervanging of reparatie van uw autoruit blijkt dat uw ruitenwissers vervangen moeten worden, dan zal de Carglass®Service Monteur u hierover adviseren. De kosten voor de ruitenwissers zijn afhankelijk van het merk en type voertuig en het model ruitenwissers. 

Gratis montage bij aankoop van nieuwe ruitenwissers

Carglass® controleert gratis voor u of de ruitenwissers nog in orde zijn. Zijn ze aan vervanging toe? Wij adviseren u vrijblijvend welk type Bosch ruitenwissers voor uw auto het meest geschikt zijn.  Bij aankoop van nieuwe ruitenwissers bij Carglass® monteren we uw ruitenwissers gratis voor u. U krijgt zelfs 6 maanden garantie op de kwaliteit van de ruitenwissers.

Ruitenwissers laten vervangen door Carglass®

De ruitenwisser is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij het onderhoud van uw auto. Toch zijn deze uiterst belangrijk voor een goed zicht en daarom een veilige deelname aan het verkeer.

Kom langs bij een Carglass® vestiging voor een vrijblijvend advies of om uw ruitenwissers direct te laten vervangen – afspraak niet nodig.

Vind mijn vestiging

Meer lezen over ruitenwissers? Lees ons blog ‘Vervang uw ruitenwissers tijdig – vooral in de winter’. 

Veelgestelde vragen over ruitenwissers vervangen

Wanneer zijn ruitenwissers aan vervanging toe?

Er zijn een aantal factoren waaraan u kunt merken dat uw ruitenwissers niet meer optimaal werken en waarschijnlijk aan vervanging of reparatie toe zijn. Ongeveer een half jaar is de wiskwaliteit optimaal. Daarna neemt deze langzaam af en zult u merken dat uw ruitenwissers strepen achterlaten, haperen en geluid maken. 

Wat kosten nieuwe ruitenwissers?

De kosten voor de ruitenwissers zijn afhankelijk van het merk en type voertuig en het model ruitenwissers. 

Welke ruitenwissers plaatst Carglass®?

Als u nieuwe ruitenwissers koopt, dan wilt u wel zeker zijn van kwaliteit. Carglass® plaatst daarom altijd ruitenwissers van Bosch. Deze ruitenwissers zijn in staat om de vorm van elk type voorruit perfect te volgen, waardoor u een optimale wisdruk ervaart. Daarnaast zijn deze ruitenwissers beter bestand tegen wisselende temperaturen, waardoor de ruitenwissers langer meegaan. 

Kan Carglass® mij helpen bij de montage?

Ja, zeker. Als u ruitenwissers bij ons koopt, monteren we deze gratis voor u. Kom hiervoor langs bij een service center bij u in de buurt. 

Onze klanten beoordelen onze service met

9.1 / 10

Gebaseerd op 5639
beoordelingen


Lees alle beoordelingen


Online afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie of vervanging.

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging