Afspraak maken

Ruitenwissers vervangen

Kom langs bij een Carglass® service center voor een vrijblijvend advies – afspraak niet nodig. 

Goede ruitenwissers kunnen belangrijk zijn voor veilig verkeer

90% van de beslissingen die we nemen in het verkeer zijn gebaseerd op wat we zien. Het is daarom belangrijk dat onze ogen zoveel mogelijk informatie kunnen opnemen. Bij slecht zicht beschikken we over minder informatie en wordt onze reactietijd trager.

Goed zicht begint met een schone ruit. Daarom is de conditie van onze ruitenwissers van groot belang en is het belangrijk om uw ruitenwissers tijdig te vervangen. Toch staat niet elke automobilist dagelijks stil bij het vervangen van de ruitenwissers en is niet iedereen zich ervan bewust dat de ruitenwisser een veel vernuftiger staaltje techniek is dan op het eerste gezicht lijkt. De ruitenwisser is inmiddels meer dan een eeuw oud en is in die tijd voortdurend in ontwikkeling geweest. Aan het product dat we vandaag kennen, compleet met flatblade-ruitenwissers en regensensoren, zijn een handvol uitvinders en verschillende patenten aan te pas gekomen. 

De techniek van de ruitenwisser en het weer

Een aaneenschakeling van metalen stangen zorgt ervoor dat het rubber gelijkmatig op het glas wordt geduwd. Het rubber is precies op maat gesneden en gevormd om zoveel mogelijk water te laten afvloeien.

Het is een precisiemechanisme dat delicaat en slijtagegevoelig is. Uw ruitenwissers slijten sneller als de auto te lang in de zon staat, waardoor het rubber uitdroogt, broos wordt en zich kan afzetten op het glas. Ook vrieskou is niet goed voor ruitenwissers omdat ijsafzettingen op de ruit oneffenheden veroorzaken. Zelfs de kleinste onregelmatigheden op het glas, zoals bijvoorbeeld dode insecten, kunnen de ruitenwissers minder effectief maken. Laat uw ruitenwissers dus tijdig vervangen.

Nieuwe ruitenwissers kopen en vervangen

Om ook goed zicht te hebben bij slecht weer, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te laten controleren en indien nodig te vervangen. Veel ruitenwisser- en autofabrikanten raden hun klanten aan om elke zes tot twaalf maanden nieuwe wisserbladen te kopen. Er zijn een aantal factoren waaraan u kunt merken dat uw ruitenwissers niet meer optimaal werken en waarschijnlijk aan vervanging toe zijn.

1. Haperen: het blad drukt niet hard genoeg of ongelijkmatig tegen de voorruit.
4. Slijtage: beschadiging/slijtage als gevolg van uitdroging door zonlicht.
2. Strepen: het rubber is beschadigd of versleten.
5. Beschadigde ruit: kapotte bladen beschadigen het glas.
3. Geluid: het rubber is beschadigd of versleten of de verbindingen van de bladhouder zitten los.
6. Ondeugdelijke montage: arm of bladhouder is slecht vastgezet of het verkeerde blad is gemonteerd.

De ruitenwisser is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij het onderhoud van uw auto. Maar ze zijn uiterst belangrijk voor een goed zicht en daarom een veilige deelname aan het verkeer.

Kom langs bij een Carglass® service center voor een vrijblijvend advies – afspraak niet nodig. Meer weten over uw ruitenwissers? Bijvoorbeeld over hoelang ruitenwissers meegaan en waaraan u een versleten ruitenwisser kunt herkennen? Lees ons blog 'Vervang uw ruitenwissers tijdig - vooral in de winter'

Onze klanten beoordelen onze service met

4.7 / 5

Gebaseerd op 12815
beoordelingen


Lees alle beoordelingenOnline afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging