Afspraak maken
interieurontsmetting auto

Carglass® Interieurontsmetting / Desinfectie auto

In het interieur van uw auto leven ongeveer 700 verschillende bacteriën. Wist u dat het gemiddeld auto interieur viezer is dan een openbare toiletbril? Het stuur is gemiddeld zelfs 4 keer(!) viezer dan een openbare toiletbril. 

Binnenkort bij Carglass®: Professionele antivirale en antibacteriële interieurbehandeling

Carglass® biedt een desinfectie service aan waarmee de oppervlaktes aan de binnenkant van uw auto grondig ontsmet worden. Zo worden u en uw passagiers beschermd tegen bacteriën en virussen. We werken hiervoor met een spray apparaat. 

Wat zijn de voordelen?

 • Professionele antivirale en antibacteriële interieurbehandeling
 • Reduceert bacteriën en virussen (inclusief coronavirussen) op oppervlaktes tot wel 99,99%*
 • Veilig voor de oppervlaktes van het interieur in uw auto
 • Ontsmet ook moeilijk bereikbare plaatsen zoals ventilatieroosters
 • Desinfectant officieel toegelaten in Nederland onder nummer 15413N

*Ons ontsmettingsmiddel biedt effectieve bescherming tegen een breed scala aan pathogenen, inclusief poliovirus, adenovirus en murine norovirus. Het is ook effectief tegen omkapselde virussen zoals HIV, HBV, HCV, Influenza, Vaccinia en coronavirussen conform de standaarden: EN13727, EN1276, EN16615 en EN14476. Alhoewel we een grondige ontsmetting van uw voertuig zullen uitvoeren, kunnen we niet garanderen dat alle micro-organismen hiermee worden geëlimineerd.

Hoe ontsmetten we uw autointerieur?

Allereerst reinigen we met de hand de belangrijkste raak oppervlakken in uw auto. Zo heeft het ontsmetten het beste effect.

Daarna desinfecteren we de onderdelen in uw auto met een spraying apparaat. Het speciale desinfectiemiddel wordt via het apparaat verdeeld aangebracht op de onderdelen aan de binnenkant van uw auto, voor een snelle en grondige ontsmetting.

Hoe vies is het interieur van een auto?

In het interieur van uw auto leven ongeveer 700 verschillende bacteriën. Deze gegevens zijn gebaseerd op een onderzoek van CarRentals.com. Deze studie toont aan dat autobezitters hun voertuig aan de binnenkant veel te weinig ontsmetten met een bron aan bacteriën tot gevolg. 

Autobezitters brengen doorgaans veel tijd door in hun auto. We eten en drinken in onze auto, we laten passagiers meerijden, we gebruiken het vulpistool van een tankstation. Hoewel deze activiteiten als normaal klinken (en dat zijn ze ook) leidt dit toch tot een snelle opbouw van bacteriën in uw auto. Zeker nu in tijden van corona crisis is het nog belangrijker om uw auto af en toe grondig te (laten) ontsmetten / desinfecteren. 

Welke onderdelen in de auto bevatten de meeste bacteriën?

Om te meten hoe smerig auto interieurs zijn, werden bacteriën gemeten per vierkante centimeter. Deze resultaten werden vervolgens vergeleken met openbare oppervlakken die meestal dagelijks door veel verschillende personen worden aangeraakt. 

Resultaten bacteriën in een auto interieur:

 • Een gemiddelde autostuur bevat 629 bacteriën per vierkante centimeter
 • Een gemiddelde schakelpook bevat 115 bacteriën per vierkante centimeter
 • Een gemiddelde deurgreep bevat 256 bacteriën per vierkante centimeter

Resultaten bacterien van veelgebruikte (publieke) voorwerpen:

 • Een scherm van een smartphone bevat 100 bacteriën per vierkante centimeter
 • De knoppen van een publieke lift bevatten 313 bacteriën per vierkante centimeter
 • De bril van een publiek toilet bevatten 172 bacteriën per vierkante centimeter

Het kan echter nog viezer: op het vulpistool van de benzinepomp leven tot twee miljoen bacteriën per vierkante centimeter. Een bron van bacteriën in uw auto (vooral op uw stuur). Gebruik daarom tijdens het tanken altijd wegwerphandschoenen!

Autostuur viezer dan een openbare toiletbril

Het veruit meest vervuilde onderdeel in de auto is het stuur, waar de handen van de bestuurder 100% van de tijd op rusten tijdens het rijden. Het stuur is gemiddeld zelfs 4 keer viezer dan een openbare toiletbril. Ook bekerhouders en veiligheidsgordels zijn een bron van bacteriën. Onderdelen met een milde besmetting zijn onder andere de handgreep, de versnellingspook en de draaiknoppen voor de audio.

Kijk je nu nog op dezelfde manier naar je stuur dan voorheen? 

Nu bij Carglass® Den Haag!

Voor het ontsmetten van uw auto interieur kunt u nu tijdelijk terecht bij ons service center in Den Haag. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Service center Den Haag

Onze klanten beoordelen onze service met

9.1 / 10

Gebaseerd op 5639
beoordelingen


Lees alle beoordelingen


Online afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie of vervanging.

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging