Afspraak maken

Brandblussers auto - voor uw eigen veiligheid

Wist u dat het aantal autobranden het afgelopen jaar nog nooit zo hoog geweest is? Anders dan in België is het in Nederland niet verplicht om een brandblusser in de auto te hebben. Toch doet u er verstandig aan om er één aan te schaffen en in uw auto te leggen. 

Heeft u nog geen brandblusser of is uw huidige brandblusser aan vervanging toe? Is de vervaldatum verstreken of heeft u de brandblusser al gebruikt? Kom langs bij een Carglass Service Center bij u in de buurt. U kunt uw oude brandblusser bij ons achterlaten, wij zorgen voor de recycling.

Vervang uw brandblusser elke 5 jaar

Wist u dat elke brandblusser een vervaldatum heeft? Zo is de wettelijke geldigheidsduur vijf jaar. Daarna is het aan te raden om uw brandblusser te vervangen. Grote kans dat na vijf jaar de druk te laag is of uw oude brandblusser vocht door laat. Hierdoor gaat het poeder klonteren en werkt de brandblusser niet meer.

Vanuit Carglass® raden we u dus aan om elke vijf jaar de brandblusser te vervangen.

Ga voor een kwalitatieve brandblusser

Bij Carglass® leveren we kwaliteit. Daarom verkopen we alleen kwalitatieve brandblussers. De ANAF poederblusser van 1 KG voor A, B en C brandklassen is een lichtgewicht, corrosiebestendig aluminium cilinder geleverd in een universele metalen houder. Onze poederblussers zijn vorstbestendig en blijven dus werken bij een lage temperatuur. Daarnaast zijn de blussers voorzien van een Benor V-keursticker. Dit geeft aan dat de brandblusser gecontroleerd is en voldoet aan hogere eisen dan de norm.

 

Ga voorzichtig te werk bij het plaatsen van uw blusser

Goed om te weten is dat Carglass® deze houder niet voor u bevestigt in de auto, aangezien de kans bestaat dat er onder het tapijt of achter de bekleding leidingen of modules aanwezig kunnen zijn. Hierdoor is er kans op schade. Vandaar dat Carglass® aanraadt om uw automonteur de juiste plaats aan te laten wijzen voor het bevestigen van de blusser.

Specificaties poederblussers

Hieronder een aantal specificaties van onze brandblussers:

  • Merk: ANAF ABC poederblusser (fosfaat)
  • Typenummer: PS1-PX
  • Gewicht: 1 KG
  • Spuitduur: minimum 6 seconden operatietijd met 1 KG fosfaatpoeder
  • Brandklasse: ABC (meest voorkomende brandklasse)
  • De vervaldatum staat op de voorkant van de blusser
  • Geen onderhoud nodig

Koop uw brandblusser bij Carglass®

Heeft u een nieuwe brandblusser nodig of wilt u zich laten adviseren over uw huidige blusser? Kom langs bij een Carglass® Service Center bij u in de buurt! 

Vind mijn vestiging

Onze klanten beoordelen onze service met

9.1 / 10

Gebaseerd op 5639
beoordelingen


Lees alle beoordelingen


Online afspraak

U kunt hier snel en eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie of vervanging.

Maak afspraak


Zoek vestiging

Wij helpen u graag op een van onze vestigingen. Er is er altijd een bij u in de buurt. 

Zoek vestiging