Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)

Zonwering in de auto: wat zijn de mogelijkheden?

Als automobilist weet u ongetwijfeld dat een felle zon erg vervelend kan zijn tijdens het autorijden. Het kan zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen wanneer u niet voldoende beschermd bent tegen de zon. En dat wilt u juist in de auto voorkomen. Maar er zijn ook andere redenen om voor zonwering in uw auto te kiezen. De zon warmt uw auto in de zomer tot hoge temperaturen op, waardoor u meer brandstof verbruikt voor de airconditioning. Ook kunnen UV-stralen schadelijk zijn. En kan het zelfs het interieur van uw auto beschadigen doordat de zon de kleur van uw interieur kan vervagen. Het is dus aan te raden om uw auto ook te beschermen wanneer u er niet in rijdt. In dit artikel vertellen we u meer over de mogelijkheden voor zonwering in de auto.

Autoruiten blinderen met Autoruitfolie

Wilt u uzelf en uw medepassagiers beschermen tegen schadelijke zonnestralen in de auto en uw auto daarnaast een stoere uitstraling geven? Dan is autoruitfolie de juiste keuze. Met autoruitfolie blindeert u de autoruiten, waardoor last van de zon tijdens het autorijden verleden tijd zal zijn. Er zijn verschillende soorten autoruitfolies beschikbaar. U kunt kiezen uit zon- en warmtewerende raamfolie, wat voornamelijk zorgt voor bescherming tegen de hinderlijke zon en ervoor zorgt het niet te heet wordt. Maar ook voor nóg donkerdere tinten. Bovendien beschermt autoruitfolie niet alleen tegen de zon. U zal ook meer privacy in uw auto hebben en de auto krijgt een stoere uitstraling.

Reflecterende ruitbescherming

Met reflecterende auto-zonneschermen, beschermt u de auto wanneer deze stilstaat. U kunt er uiteraard niet mee rijden. Met reflecterende auto-zonneschermen beschermt u de auto tegen een aantal zaken. Allereerst beschermt u het interieur. Met zo’n scherm zal er vrijwel geen zon de auto binnenkomen. Daarnaast houdt het de temperatuur in de auto lager. Dit komt door de reflecterende functie van het zonnescherm. Hierdoor hoeft u minder gebruik te maken van airconditioning. Bijkomend voordeel is dat het ook vorst en vuil tegen houdt.

Ademend auto-zonnescherm

Een ademend auto-zonnescherm wordt voornamelijk aan de zij- en achterruit van een auto gebruikt. Met zo’n zonnescherm kunt u uw kinderen en andere passagiers beschermen tegen de zon. Deze schermen zijn vaak flexibel en kunt u uitrekken over het raam. Ze zijn op haast iedere auto toe te passen. Deze schermen beschermen tegen zonlicht en verminderen bovendien de warmte in de auto. Ook kunt u het raam nog open doen en blijft het scherm op z’n plaats hangen. Insecten kunnen zo ook niet naar binnen vliegen.

Auto zonneklep

In de meeste auto’s zit standaard een zonneklep. Maar mocht de zonneklep van uw auto kapot zijn of niet goed werken, dan is het aan te raden om deze te vervangen. U kunt deze vaak zelf installeren. Let erop dat u de juiste zonneklep aanschaft. Want niet iedere zonneklep past in iedere auto. Daarnaast biedt een zonneklep niet altijd volledige bescherming tegen de zon. De klep moet op de goede positie hangen zodat u niet in de zon kijkt. Vaak is het hierbij alsnog nodig om een zonnebril te dragen. Of gebruik te maken van andere zonwering, zoals autoruitfolie. Deze kunt u ook op de binnenzijde van de voorruit laten aanbrengen.

Er zijn dus veel mogelijkheden wanneer u bescherming wilt tegen de zon. De beste keuze hangt af van uw wensen.

Wilt u altijd beschermd zijn? Dan is autoruitfolie een goede keuze. Hiermee bent u ook tijdens het rijden beschermd. Maar is uw auto ook beschermd bij stilstand. Voor bescherming bij stilstand kunt u ook reflecterende ruitbescherming gebruiken. Ademende auto-zonneschermen zijn een goede optie om uw passagiers te beschermen.

Meer weten over autoruitfolie of Privacy Glass? Lees het hieronder:

https://www.carglass.nl/service-en-producten/autoruitfolie/
https://www.carglass.nl/resource-center/blog-autoramen-blinderen-privacy-glass/

Of maak hieronder direct een afspraak voor het blinderen van uw autoruiten.

Categorieën Autoruiten Producten Verkeersveiligheid