Waarom is de dashcam zo populair? 4 voordelen!

De dashcam wordt steeds populairder. Steeds meer automobilisten hebben er één in de auto en ook taxichauffeurs en rijinstructeurs gebruiken een dashcam. Maar waarom is de dashcam de laatste jaren zo populair? Wat zijn de voordelen van een camera in uw auto? In welke situaties kan deze u helpen? In dit blog vertellen we u over de grootste voordelen van de dashcam, zodat u begrijpt waarom dit kleine cameraatje zo snel aan populariteit wint.

voordelen dashcam

 

Voordeel 1: Een onafhankelijke getuige

De dashcam begint te filmen zodra u rijdt. Iedere kilometer die u rijdt wordt geregistreerd. En dat is prettig. We hopen natuurlijk dat u zonder schade naar uw bestemming rijdt, maar mocht het toch een keer misgaan dan registreert uw dashcam het ongeval. Zo heeft u altijd een onafhankelijke getuige in uw auto. Heeft u bij de aanschaf van uw dashcam gekozen voor een dashcam met GPS-functionaliteit? Dan kunt u tevens aantonen waar en hoe snel u reed ten tijde van het ongeval. Daar is door de tegenpartij weinig tegenin te brengen. 

Voordeel 2: Bewijs bij parkeerschade of diefstal

Heeft u uw auto geparkeerd en beschikt uw dashcam over parkeermodus, dan schakelt uw dashcam in op het moment dat deze beweging rondom of aan uw auto registreert. Rijdt er iemand tegen uw auto aan tijdens het inparkeren of breekt er iemand in? Dan kunt u via de opname van uw dashcam de dader (laten) achterhalen. Maar zelfs wanneer dit niet lukt, heeft u bewijs van het ontstaan van de schade aan uw auto. Dat scheelt ontzettend in de afhandeling van de schade met uw verzekeringsmaatschappij. 

Voordeel 3: U wordt een betere chauffeur

Wellicht klinkt dit een beetje vergezocht, maar als u uw dashcambeelden zo nu en dan terugkijkt, wordt u een betere chauffeur. Iedereen doet namelijk wel eens iets onhandigs wanneer hij achter het stuur zit. Inzicht in fouten zoals abrupt van rijbaan wisselen, hard remmen, of te dicht op andere automobilisten rijden zorgt dat u zich bewust wordt van dit gedrag. Met dit inzicht kunt u uw rijgedrag ook gericht veranderen.

4 voordelen dashcam

Voordeel 4: Registratie van de mooiste ritten

Daarnaast zien we dat dashcambeelden vaak gebruikt worden om mooie ritten te registreren. Of onverwachte gebeurtenissen. Om die reden nemen veel automobilisten een dashcam mee op vakantie. Zo wordt die prachtige rit door de bergen in Frankrijk vastgelegd, inclusief overstekende koeien, terwijl de bestuurder zich volledig kan focussen op de weg. Daarbij is het overigens wel van belang de plaatselijke regels voor dashcams goed in de gaten te houden. Het gebruik van een dashcam is namelijk niet overal toegestaan.

dashcam-registratie-ritten

Waarom wilt u een dashcam in uw auto?

Dit is slechts een greep uit mogelijke voordelen van een dashcam in uw auto. Er zijn vast nog veel meer redenen te bedenken waarom de dashcam zo populair is. Waarom heeft u een dashcam in uw auto of overweegt u er een te kopen?