Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 22,049 beoordelingen)

Waarom is de autoruit een specialisme?

De technologische ontwikkelingen in de wereld van de autoruit. De auto en alle onderdelen zijn voor velen nog steeds een groot mysterie. De autoruit lijkt dan nog redelijk begrijpelijk. De ontwikkelingen rondom autoruiten gaan echter razendsnel en er komt steeds meer technologie bij kijken. Wij nemen je mee in de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen jaren en leggen je graag uit waarom autoruitvervanging steeds specialistischer is geworden.

De ontwikkeling van de autoruit

Autoruiten zijn door de jaren heen steeds verder ontwikkeld om bij het design van de auto te passen. Als gevolg zijn de ruiten vaak dunner, groter en meer gebogen dan de autoruiten van vroeger. Daardoor zijn ze lichter, passen ze beter bij het design van de auto en is het zicht beter. Ook worden er nieuwe verwarmingstechnologieën in de voorruit toegepast, zodat een beslagen ruit geen probleem meer is. Een dunnere ruit is kwetsbaarder, maar de wegen in Nederland zijn steeds beter en de winters worden wat zachter, waardoor de ruiten ook minder hoeven te weerstaan. Toch zijn er ook volop ontwikkelingen in het materiaalgebruik. Er worden nieuwe materialen gebruikt als GorillaGlass en polycarbonaat. Het is ook niet ongewoon dat head-up displays met augmented reality toepassingen in de ruit verwerkt worden. En wat dacht je van je zijruit als mobiele billboard?

ADAS

Steeds meer auto’s worden uitgerust met allerlei systemen die je assisteren tijdens het rijden. Denk aan lane assist, park assist of adaptive cruise control. Bijna al dit soort systemen functioneren met behulp van camera’s die geplaatst zijn achter de autoruit. Wanneer de ruit vervangen is, dan is het van groot belang om deze camera’s te kalibreren om eventuele afwijkingen te corrigeren. Carglass® kalibreert dagelijks om ervoor te zorgen dat de rijhulpsystemen die gebruikmaken van een camera of sensor achter de voorruit weer werken binnen de door de autofabrikant voorgeschreven grenswaarden. Lees meer over ADAS of over de ontwikkelingen op het gebied van dit soort ADAS systemen.

Belron way of fitting

Wij geloven dat je ergens goed in wordt door het vaak te doen en door kennis te delen met andere specialisten. Wij vertrouwen daarom op het wereldwijde kennisnetwerk van ons moederbedrijf Belron om de plaatsingstechnieken en materialen steeds verder te perfectioneren. Wij plaatsen dagelijks honderden nieuwe ruiten en Belron zorgt ervoor dat de technieken en materialen die wij gebruiken klaar zijn voor de autoruiten van de toekomst. Zo blijven wij als specialist iedereen net een stap voor. Dat is de reden dat automerken als Tesla inmiddels al hebben besloten om ruitherstel en vervanging uit te besteden aan Carglass®.

Categorieën Autoruiten Innovatie en trends