Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)

Voorkom autodiefstal: 4 tips!

De verwachting was dat het stelen van een auto in de toekomst zo goed als onmogelijk zou worden met alle nieuwe technologie. Helaas zijn autodieven met hun tijd meegegaan. Dat wil zeggen dat u nu filmpjes op YouTube tegenkomt waarin met een computer binnen enkele minuten een peperdure BMW wordt gehackt. Autofabrikanten proberen de autodieven steeds te slim af te zijn en vice versa, maar u kunt zelf ook simpele maatregelen treffen om het dieven moeilijker te maken.

Hoe voorkomt u diefstal van uw auto? Wij geven u drie eenvoudige tips!

Anti-diefstalfolie / veiligheidsfolie

Een goede manier om te voorkomen dat een autodief zich gemakkelijk toegang tot uw auto verleent, is door uw ramen te laten uitrusten met anti-inbraak autoruitfolie. De folie werkt eigenlijk hetzelfde als een screenprotector op uw smartphone; het versterkt het glas. De dief heeft hierdoor geen toegang tot de auto. Daarnaast verkleint de folie de kans op rondvliegend glas bij een aanrijding en wordt daarom ook wel veiligheidsfolie genoemd! Lees meer op de pagina Veiligheidsfolie / Anti-diefstalfolie.

Parkeer op verlichte plaatsen

Wanneer het om autodiefstal en inbraak gaat dan is er een zeer duidelijk seizoenspatroon zichtbaar. Autodieven zijn het actiefst in de donkere maanden. Waarom? Omdat het een stuk makkelijk werkt wanneer mensen op afstand niet kunnen zien wat je aan het doen bent! Kies daarom zorgvuldig uw parkeerplaats uit, vooral in grote steden waar diefstal vaker voorkomt.

Wanneer u overdag parkeert maar pas na het donker bij uw auto terugkeert, check even of er lantaarnpalen zijn die de parkeerplaats verlichten.

Moderne auto? Gebruik de app van het automerk!

Heeft u een nieuwere auto? Dan is de kans groot dat het merk van uw vierwieler een gratis of betaalbare app aanbiedt met allerlei leuke functies. Een van de belangrijkste functies is het track-and-trace systeem dat verbonden is met uw auto. Hiermee vindt u de auto eenvoudig terug op een groot parkeerterrein, maar kunt u ook de politie op weg helpen als uw auto onverhoopt toch is gestolen. Dan heeft u hem zo snel mogelijk weer terug!

Meer tips?

Heeft u interesse in anti-diefstalgravering of wilt u weten wat Carglass® nog meer voor u kan betekenen op het gebied van anti-diefstalmaatregelen, zoals anit-inbraak autoruitfolie? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in één van de servicecentra. Wij helpen u graag!

Categorieën Innovatie en trends Producten