Veilig op weg met de camper

Op vakantie gaan met je camper is het ultieme gevoel van vrijheid. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt en komt op de allermooiste plekken ter wereld. Ga je komende vakantie naar een van de zonnige Spaanse costa’s of kies je voor een Scandinavisch avontuur langs de fjordenkust? Plan je alles van tevoren of besluit je onderweg wat je volgende bestemming wordt? Dat is de vrijheid die je hebt met een camper.

Helaas brengt al die vrijheid ook risico’s met zich mee. Campers zijn het doelwit van dieven en ook ongelukjes komen helaas wel eens voor. Hierbij wat tips om de risico’s te minimaliseren.

Check-check en nog eens check!

De camper staat een groot deel van het jaar stil. Niet stom dus om eens even een rondje om de camper te lopen als hij uit de stalling komt. Hou ook aanbieders van bijvoorbeeld een vakantiecheck in de gaten! Toch handig als er nog even een professioneel oog naar je huis op wielen kijkt. Je wil immers niet stil komen te staan in je zuurverdiende vakantiedagen!

En hoe is je zicht op de weg? Je gaat honderden, misschien wel duizenden kilometers rijden. Check daarom ook of je geen sterretjes of barsten in je ruit hebt zitten. Heb je wel ruitschade? Ga dan naar de specialist in bijzondere voertuigen: Carglass®. Zij helpen je snel weer op weg!

Afspraak maken ruitschade camper

Carglass® heeft een toegewijd team dat zich uitsluitend richt op ruitschade van campers en grotere voertuigen. Bij Carglass® bent u verzekerd van een snelle en efficiënte dienstverlening. U bent snel weer op weg, waar ter wereld u ook bent.

Laat u vrijblijvend adviseren door onze specialisten of maak direct een afspraak voor het herstellen van uw ruitschade via onderstaand telefoonnummer:

088–0406406

ruitschade camper carglass

Rust regelmatig

Alles is ingepakt, de broodjes zijn gesmeerd en de camper is nagekeken. Je hebt waarschijnlijk nog een lange weg te gaan. Het is verleidelijk om zoveel mogelijk kilometers af te leggen, maar veilig is het niet. Stop om de twee uur en kom even achter het stuur vandaan. Als professionele chauffeurs dit rustmoment nodig hebben, dan geldt voor jou waarschijnlijk hetzelfde.

Laat geen waardevolle spullen achter (in het zicht)

Op parkeerplaatsen is het tijd om even te relaxen en de benen te strekken. In sommige landen is het zelfs toegestaan om er te overnachten. Helaas zijn dit ook plaatsen waar dieven zich graag ophouden om je van je waardevolle spullen te beroven.

Laat dus nooit waardevolle spullen in het zicht achter, sluit alles goed af en zet de camper op een goed verlichte plek waar veel mensen zijn.

Extra tip: heb je nog oude bankpasjes? Leg deze op een gemakkelijk vindbare plek (maar niet in het zicht). Mocht er onverhoopt toch ingebroken worden, dan blijven je echte pasjes hopelijk gespaard en gaan de dieven er alleen vandoor met oude, waardeloze pasjes.

Wees voorbereid op slecht weer

Als je het weer in Nederland al veranderlijk vindt, dan staat je over de grens nog wat te wachten. Zo kan het in Italië bijvoorbeeld flink hagelen, terwijl het een uur geleden nog zonnig was. Als je voor het rijden even een weer app raadpleegt, dan kom je onderweg niet voor verrassingen te staan.

Heb je ruitschade door noodweer? Ook in het buitenland kan Carglass® je helpen. Het internationale nummer is: +31 (0)88-0406406. Je wordt dan gewoon in het Nederlands geholpen.