Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 22,048 beoordelingen)

Uw autoruit is meer dan glas

ADAS

Wist u dat niet alle autoruiten hetzelfde zijn? Elke ruit, van uw voorruit tot achterruit, heeft unieke samenstellingen, kenmerken en technologieën heeft!

Van de nieuwste moderne auto’s tot de wat oudere modellen, elke auto heeft diverse verschillende specificaties. Daarnaast volgen de verbetering binnen autotechnologie zich in rap tempo op, datzelfde geldt natuurlijk ook voor uw autoruiten. Van sensoren in de voorruit, tot automatische zonnedaken en infrarood glas. Uw ruit is waarschijnlijk veel meer, dan alleen glas!

Verschillende soorten glas
Als het op autoruiten aankomt, is er niet één maat voor iedereen. Er is ook niet één type ruit, dat overal bij past. Wist u bijvoorbeeld dat er verschillende soorten voorruitglas zijn? Of dat het kleine ruitje naast uw gewone ruit een kwartruit wordt genoemd? De specialisten van Carglass® zijn perfect op de hoogte van alle soorten autoruiten. Bij het maken van uw afspraak, kunnen we aan de hand van uw kenteken en overige gegevens achterhalen welke voorruit er precies in uw auto zit. Bij het vervangen van uw voorruit kunt u er dus vanuit gaan dat de correcte voorruit opnieuw gemonteerd wordt.

Glastechnologieën in uw auto

Voor veel moderne voertuigen is de autoruit niet meer alleen het glas. In feite zit de autoruit van tegenwoordig vol met een breed scala aan geavanceerde technologieën. Glastechnologie is ontworpen om u veilig te houden wanneer u achter het stuur zit, door bijvoorbeeld gevaar te detecteren en u te waarschuwen voor verschillende voorwerpen of dieren die u op de weg kunt tegenkomen.

Naast de technologie ín het glas, zit er ook nog een hoop technologie rondom uw voorruit: ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) ook wel rijhulpsystemen genoemd. Tegenwoordig beschikken steeds meer auto’s over ADAS. Denk aan parkeersensoren, achteruitrijcamera’s, sensoren voor de dode hoek. Deze systemen maken het leven van de bestuurder een stuk eenvoudiger áls ze het goed doen. Na een voorruit vervanging moet een ADAS camera voor uw eigen veiligheid altijd opnieuw gekalibreerd worden.Onze gecertificeerde monteurs zorgen ervoor dat u met een nieuwe correcte voorruit én uw ADAS perfect opnieuw ingesteld, weer veilig de weg op kunt!

Categorieën ADAS