Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 22,048 beoordelingen)

Uw auto in de voorjaarsschoonmaak!

auto wassen

Heeft u ook al lentekriebels? Met de aankomende lente, eind deze maand én de eerste zonnestralen die al gespot zijn, krijgen veel mensen helemaal zin in een grote voorjaarsschoonmaak. Heerlijk, zo’n opgeruimde kast of kamer, maar vergeet u uw auto niet?! Ook deze kan een goede opfrisbeurt gebruiken. Na uw afspraak zorgen onze monteurs er natuurlijk voor dat uw ruiten weer stralend schoon zijn. Krijgt uw auto ook een frisse douche? We geven u graag een aantal tips.

Spoelen en wassen
Begin bij het schoonmaken altijd met het afspoelen van de auto. Dit kan natuurlijk gewoon met water uit de tuinslang, maar een hoge drukreiniger is ook mogelijk. Zorg bij deze laatste echter wel dat u voldoende afstand houd van de auto, om beschadigingen aan de lak te voorkomen.

Neem vervolgens een emmer met water en een goede autoshampoo. Schoonmaken gaat het beste met een microfiber washandschoen. Een spons is niet aan te raden, omdat daar vuil en zand ik kan blijven steken. Dit kan zorgen voor krassen in de lak. Ook een draaiende beweging tijdens het schoonmaken kan (cirkelvormige) krassen veroorzaken. Was de auto dus altijd in de lengte. Om zo schoon mogelijk te werk te gaan, is het ook belangrijk om het water in de emmer regelmatig te verversen.

Spetterend en sprankelend!
Om echt de blits te maken, zorgt u er uiteraard voor dat ook de kleinste details van uw auto er blinkend bij staan! Maak bijvoorbeeld de velgen van uw auto ook goed schoon, met een speciale velgenreiniger. Gebruik hiervoor een aparte borstel en doe dit niet met dezelfde handschoen als voor de rest van de auto. Natuurlijk zouden we Carglass® niet zijn, als we u niet ook zouden motiveren om uw ruiten sprankelend schoon te maken! Doe dit met een speciale glasreiniger voor de meest heldere en streeploze ruit!

Maak het helemaal af door uw auto goed te drogen met een speciale droogdoek. Zo zorgt u ervoor dat er geen eventuele kalkplekjes ontstaan op de auto en verwijdert u restsporen van het wassen.

Tijdens het poetsen toch een sterretje ontdekt? Maak gemakkelijk én snel online uw afspraak. Na onze HPX4-reparatie is ook uw auto helemaal klaar voor het voorjaar!

Categorieën Auto poetsen