Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 22,048 beoordelingen)

Tips bij laagstaande zon

Laagstaande zon

Het mooie weer komt eraan en eind deze maand gaat ook de zomertijd weer in. Wanneer het langer licht blijft, kan een laagstaande zon hinderlijk zijn tijdens het autorijden. Uw zicht wordt tijdens het rijden beperkt: Een glinstering op de auto voor u, lichtweerkaatsing van het natte wegdek of ruiten die niet helemaal schoon zijn. Dit kan nog wel eens voor ongelukken zorgen. Wij hebben een aantal tips voor u om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk last heeft van de laagstaande zon.

Zonlicht blokkeren
De meest voor de hand liggende opties zijn natuurlijk het gebruiken van de zonneklep in uw auto of het opzetten van een zonnebril. Hierdoor wordt een groot deel van het hinderlijke zonlicht al verminderd, wat zal zorgen voor een beter zicht op de weg.

Zichtbaar zijn
Om te zorgen dat u ook voor andere berijders goed zichtbaar bent, kan het helpen om te rijden met uw dimlichten aan. Hiermee geef je andere weggebruikers de grootste kans om u ook op te merken tijdens het rijden. Let hierbij op dat u niet uw grootlicht aanzet, dat zal tegenliggers alleen maar meer verblinden.

Goed zicht hebben
Heeft u alle bovenstaande tips al toegepast? Heel goed! Maar door de laagstaande zon valt vuil op uw autoruit natuurlijk extra op. Goed zicht begint dan ook met een schone ruit. Daarom is de conditie van onze ruitenwissers van groot belang en is het belangrijk om uw ruitenwissers tijdig te vervangen. Bij Carglass® hebben we voor elk type auto ruitenwissers op voorraad. Reserveer ze direct via de shop, onze monteur zorgt voor een gratis montage. Naast goede ruitenwissers is het belangrijk dat u uw ruiten altijd schoonhoudt, bijvoorbeeld met onze ruitenwisservloeistof. Schone, streeploze ruiten geven u het beste zicht bij een laagstaande zon.

Gaat u ook veilig de weg op?

Categorieën Producten