Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 22,048 beoordelingen)

Zijn jouw ruitenwissers klaar voor een fikse bui?

Wij Nederlanders zijn wel gewend aan water. We kijken dan ook niet meer op van een buitje meer of minder. Toch ontstaan er in de regen vaak meer files en ongelukken. Je wilt dan ook goed zicht hebben wanneer het met bakken uit de lucht komt gevallen. Laten jouw ruitenwissers je op dat moment niet in de steek?

Regen is altijd vervelend, maar al helemaal in het verkeer. Het zicht vermindert, er is gevaar op slippen en aquaplaning, en de remweg wordt langer. Genoeg redenen om extra alert te zijn als bestuurder. Veel mensen rijden met versleten ruitenwissers rond en ze hebben het niet altijd in de gaten. We zetten nog eenmaal de kenmerken van versleten ruitenwissers op een rijtje:

  • Als de wissers op een schone ruit strepen trekken;
  • Als de wissers een waas achterlaten;
  • Als de wissers lawaai maken;
  • Als de strip los begint te laten.

Velen zullen de irritaties van versleten wissers wel kennen, maar als het echt flink begint te regenen is slecht zicht ronduit gevaarlijk. Er zijn veel oorzaken voor slecht werkende ruitenwissers, maar de meest voorkomende vind je hieronder.

strepen ruitenwissers ruitenwisser slijtage ruitenwisser montage ruitenwissers haperen ruitenwissers geluid ruitenwissers beschadiging

Ruitenwissers vervangen?

Herkenbaar? Kom dan eens langs in één van onze service centra voor advies over ruitenwisservervanging. Een afspraak is niet nodig. We helpen je met zowel de keuze als de montage. De plaatsing is bij Carglass® altijd vrij van kosten. Hoe lang ruitenwissers meegaan is afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt en het seizoen. Ze slijten uiteraard door gebruik, maar verouderen ook door UV-straling en hitte. Bosch raadt aan om bij normaal gebruik van de auto minimaal één keer per jaar de wissers te vervangen. Wanneer heb jij ze voor het laatst vervangen.

Categorieën Producten Verkeersveiligheid