Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)

Reistips: met de auto op vakantie

Voorbereid de weg op! De zomervakantie staat weer voor de deur en we hebben er zin in! Is de route uitgestippeld? Dan is het tijd voor de laatste voorbereidingen voor een veilige rit!

Voorbereid de weg op!

Voor een lange rit is het belangrijk dat je op je bolide kunt vertrouwen. Niks zo vreselijk als je kostbare vakantiedagen doorbrengen in een autogarage in Zuid-Frankrijk, terwijl je wacht op vervangend vervoer. Laat daarom voorafgaand aan je vakantie bij twijfel vooral even je autoruiten controleren. Heb je ruitschade? Dan helpen wij je graag! In warme landen gaat al snel de airco aan en dat kan betekenen dat een sterretje in je ruit als snel gaat barsten.

Controleer de ruitenwissers en ruitenwisservloeistof tijdig

Veilig rijden begint met goed zicht! Vergeet daarom zeker niet even de ruitenwissers en ruitenwisservloeistof te controleren! Vervang de ruitenwissers tijdig, want in veel vakantielanden is het niet ongewoon dat je plots overvallen wordt door een fikse storm of regenbui! Vandaar ook dat het belangrijk is dat u beschikt over voldoende ruitenwisservloeistof. Nieuw in ons assortiment: Lifehammer producten. Te koop bij alle Carglass® servicecentra in Nederland. Maak hier een afspraak voor het repareren van ruitschade.

De laatste voorbereidingen

Heb je alles geregeld? Stel jezelf nog even deze vragen:

  • Heb ik internationale pechhulp?
  • Heb ik een reisverzekering geregeld?
  • Heb ik een kopie van mijn paspoort (op papier of op mijn telefoon)?
  • Heb ik alle benodigde vignetten?

Sla belangrijke telefoonnummers op alvorens je vertrekt! Het klinkt niet meer van deze tijd, maar toch kan het ontzettend handig zijn. Zo ben je misschien een keer door je data heen of heb je niet overal 3G. Welke telefoonnummers zijn handig om in je telefoon te hebben staan?

  • Telefoonnummers van je zorg- en reisverzekering
  • Telefoonnummer van de bank (evt. blokkeren bankpas of creditcard)
  • Telefoonnummer van Carglass®, wij helpen je in heel Europa met je ruitschade +31 (0)88-0406406

Het opslaan van noodnummers is niet noodzakelijk. In Europa werkt 112 overal! Dat geldt tevens voor Turkije en het Verenigd Koninkrijk.

Handige apps voor een autovakantie in het buitenland

Ten slotte nog wat handige (gratis) apps om alvast te downloaden! Maps.me Met deze handige app kun je offline kaarten downloaden! Zo heb je altijd een navigatieapp, ook als je even geen bereik hebt! Flush Kleine blaas? Met deze handige app vind je altijd zo snel mogelijk de dichtstbijzijnde toiletten! Reizen in het buitenland Buitenlandse verkeersborden en -regels zijn niet altijd even duidelijk. De handige app ‘Reizen in het buitenland’ vertelt je alle belangrijke verkeersregels in het buitenland. Handig, toch? Waze Real-time verkeersinformatie van andere weggebruikers, waardoor Waze bovengemiddeld goed is in de snelste routes om files te ontwijken!

Een fijne reis!

Hopelijk begin je met deze checklist met een gerust hart aan je vakantie. Wij wensen je in ieder geval alvast een veilige en plezierige reis!

Bronnenlijst

Afbeelding kaart: https://www.pexels.com/photo/adult-book-business-cactus-297755/ (vrij voor commercieel gebruik)

Categorieën Cultuur