Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)

Carglass® wint Kroon op het Werk prijs door omgang met duurzame inzetbaarheid

Carglass® B.V. is met 400 mensen de grootste specialist in het vervangen en repareren van autoruiten. Carglass® is leidingevende anders gaan werven en trainen op communicatie. Kernwaarden zijn hulpvaardig en toegewijd. Er is een eigen CAO, geen jeugdloon meer en de medewerkers hebben een individueel budget van €1500,- per drie jaar. Iedere groep van 12 medewerkers, heeft een eigen coach. Dat versterkt het onderling vertrouwen en de dialoog.

(Erik): “Wij leiden onze mensen op, zodat het echt vakmannen worden. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat mensen zich ontwikkelen in een richting waarin zij zelf denken dat ze zich willen ontwikkelen. Daar hebben we twee jaar geleden een inzetbaarheidsbudget voor bedacht, dus iedere medewerker bij Carglass® heeft de gelegenheid om dat budget eens in de drie jaar in te zetten om een check-up te doen van waar sta ik eigenlijk met mijn loopbaan of met met carriere of om in te zetten om ook echt iets te gaan ontwikkelen en te leren in een totaal andere richting. In het ene geval is dat iemand die boekhouden wil leren, of webdeveloper. Iedereen is ontwikkelt, is altijd beter met zichzelf bezig, dan waar die vanaf begonnen is”.

(Paul): “Ja, verandering is het enige constante. Er wordt continue gezocht naar verbeterde methodes. Vroeger plakte je gewoon twee zuigers erop en zolang als je rug het volhield, hield je die rug boven het gat en anders moest je hem maar laten vallen. Nu hang je hem aan de zijruit en je wandelt met het grootste gemak met de helft van het gewicht. Je kunt alles met rechte rug doen en je blijft gewoon fitter”.

(Erik): “Vanaf een bepaalde leeftijd, krijg je bij ons leeftijdsdagen en we hebben samen bedacht om die dagen beschikbaar te stellen al vanaf je start bij Carglass®. Dat je iedere 10 jaar een X aantal dagen beschikbaar hebt om echt in te zetten voor je persoonlijke ontwikkeling. Dat je al vanaf je vroege leeftijd, 25 jaar bijvoorbeeld, aan de slag kunt gaan met je persoonlijke ontwikkeling. En dat vinden we echt een geweldige ontwikkeling. Ik denk dat die de inzetbaarheid van mensen, super ten goede gaat komen”.

(Moniek) ‘Één van de initiatieven die ik heel mooi vind vanuit de gezondheid en vitaliteit, is toch de triatlon. Ieder jaar doen wij vanuit ons moederbedrijf Belron een triatlon in Londen. Dan reizen we met een groep van 50 tot 100 enthousiaste medewerkers, reizen we die kant op. En ook voorafgaand aan de triatlon, ja, maanden aan het trainen zijn om hem te voltooien. Binnen Carglass® gebruiken wij Yammer. Yammer is eigenlijk een intern communicatieplatform. En wat je vooral ziet is, dat vind ik heel erg mooi, is dat mensen ook echt hun ervaringen delen over bijvoorbeeld stoppen met roken wat een thema is binnen Carglass®. Vanuit mijn foundationrol(2:50) vind ik het ook sowieso heel erg mooi dat het vooral vanuit de medewerkers gebeurt en dus niet alles top-down. Omdat ik ook denk dat je dan de meeste creatieve ideeën krijgt en ook meer slagingskans.’

(Erik) ‘We willen voor onze klanten een onvergetelijke ervaring tot stand brengen en dat kan alleen maar als dat ook voor je eigen mensen een onvergetelijke ervaring is, om te werken bij dit bedrijf. Pas dan zul je zien dat mensen zich betrokken voelen bij hun uitvoering van hun job en daarmee ook de klant een super service kunnen bieden.’

Categorieën Carglass Cultuur Innovatie en trends