Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)

Op zoek naar het juiste DNA

Sahir

Als je zoekt naar veteranen binnen Carglass® dan kom je geheid Jurgen Ammerant (53) en Sahir van der Veer (41) tegen. Beide mannen hebben al meer dan twintig jaar Carglass® op hun CV staan en werken er nog met veel plezier. Jurgen is intussen begonnen in de functie van Clustermanager waar hij leidinggeeft aan de mensen van zeven filialen in de Randstad. Sahir is net ingestroomd in de oude rol van Jurgen; Operations Specialist. Hij zorgt er nu voor dat nieuwe monteurs binnen Carglass® getraind worden op de juiste manier van repareren van ruitschade en kalibreren van systemen. Klinkt simpel, maar er komt meer bij kijken dan enkel technisch inzicht wil je succesvol zijn binnen het bedrijf.

Want daar zijn de beide Carglassers het over eens; niet iedereen is geschikt om bij Carglass® te werken. Dat zit hem in op het oog kleine dingen. Ammerant: “Als mensen solliciteren bij Carglass® kijken we niet zozeer naar het CV maar juist naar de mens. Dat is veel belangrijker. Ik wil het liefst alle sollicitanten spreken. Dan pas kun je de persoon zien en weet je of ze passen.”

Prestatieverbeteraars

Maar wat is nu dat DNA waar de mannen naar op zoek zijn? Van der Veer: “De mensen die ik in mijn training krijg, beoordeel ik op hun technisch inzicht. Daar pas je vervolgens de training op aan. Je kijkt echt naar wat ze kunnen. Ik leg daarbij de basis en dan gaan ze naar hun werkplek. In die filialen hebben we vervolgens PV-ers, prestatieverbeteraars, die kijken waar we mensen kunnen helpen het beste uit zichzelf te halen. En daar kijken we heel erg naar de servicegerichtheid. Dus hoe mensen met klanten omgaan, hoe ze werken en communiceren.”

Je verwacht misschien niet dat je de manier van werken van een monteur er al in een sollicitatiegesprek uit kunt halen. Hoe weet je tenslotte of iemand netjes werkt? Of hij aan de klant denkt? Toch heeft Jurgen simpele tests die hem goed laten zien wat voor iemand er tegenover hem zit. “We laten mensen bijvoorbeeld moertjes los- en vastmaken. Klinkt simpel. Maar als je ziet hoe iemand daarbij met zijn gereedschap en de materialen omgaat, kun je er al veel uit opmaken. Mensen die met gereedschap smijten en hun moertjes en boutjes niet netjes bij elkaar houden of niet opruimen aan het einde, die hoef ik niet. Bij Carglass® werken we netjes én transparant. Dat zie je al doordat je altijd de werkplaats in kunt kijken. Die is netjes. Altijd. Je kunt daar je gereedschap niet laten slingeren. Het is van jou. Dus jij zorgt er goed voor. Dan kun je lekker werken. Dat maakt ons wel echt uniek. En als dat ook in jouw DNA zit, zit je gebakken.”

Ambitie

Als je naar het carrièreverloop van de beide mannen kijkt, zie je dat netheid niet alleen in dat DNA zit. Ook een zekere ambitie is mooi meegenomen. Zowel Jurgen als Sahir zijn beiden als monteur begonnen. Toegegeven, bij Jurgen duurde die carrière een maand, maar vanuit de werkplaats klommen de beide mannen op. Dat deden ze onder andere door het volgen van de nodige cursussen en opleidingen. Waar Jurgen veel aan heeft gehad is zijn opleiding NLP, Neuro Linguïstisch Programmeren, een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. Hierdoor kan hij inhoudelijk meer met mensen aan het werk en dat is juist wat zijn nieuwe functie hem brengt.

Ook Sahir ziet het positief in voor zijn persoonlijke ontwikkeling. “Ik moet nog veel leren, maar ik ben ook pas in mei in deze rol begonnen. Ik ga straks ook aan een opleiding beginnen om weer meer te groeien en zo blijft werken bij dezelfde werkgever leuk. Zelfs als je er al lang zit. Je blijft je namelijk ontwikkelen en leert steeds nieuwe dingen.”

Dat is ook wat opvalt als we het rijtje opleidingen afgaan van Sahir en Jurgen. Steeds vullen ze elkaar aan met opleidingen en trainingen die ze ook nog hebben gedaan. In de respectievelijk 22 en 25 jaar dat ze er al werken, hebben Sahir en Jurgen zich ontwikkeld van technische monteurs tot mensen die graag en veel met mensen werken. Die hen begeleiden en stimuleren. En die zorgen dat dat roodgele DNA van Carglass® naar voren komt in alles wat ze doen, of het nu voor en met klanten is of hun collega’s.

 

Terug naar 'De Mensen van Carglass®'

Categorieën Carglass Cultuur