Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)

Goede voornemens voor je auto

Heeft u ze ook alweer gemaakt: De goede voornemens? Veel mensen zien de start van een nieuw jaar ook als de perfecte gelegenheid om te beginnen met nieuwe positieve gewoontes. Natuurlijk weten we allemaal de bekende klassiekers zoals: Gezonder eten, meer bewegen of meer leuke dingen doen. Maar wist u dat uw auto ook goede voornemens kan gebruiken?
We geven u een aantal leuke en gemakkelijke tips, zodat ook uw auto dit jaar in topconditie zal zijn!

Goede voornemens auto

Check uw onderhoudsboekje
Een goede plek om te starten in januari: Check uw onderhoudsboekje! Wanneer is de laatste keer dat uw auto een kleine of grote beurt gehad heeft? Wanneer staat de APK dit jaar op de planning? Sommige auto’s geven via een melding op het dashboard aan wanneer een onderhoudsbeurt nodig is. Is dat bij u het geval? Check dit dan ook meteen even, zo aan het begin van het jaar.

Onderhoud aan de buitenkant
Nog een paar punten waar u naar kan kijken, om het jaar zo soepel mogelijk door te rijden? Controleer regelmatig uw bandenspanning. Door te rijden met een correcte bandenspanning gaan niet alleen uw banden langer mee, u bespaart ook nog eens brandstofkosten, rijdt veiliger én het is ook nog eens voordeliger voor het milieu. Bent u uw bandenspanning aan het controleren? Kijk dan ook meteen even naar het profiel op uw banden.
Als u dan toch een rondje om uw auto loopt, bekijk dan ook eens of alle verlichting het nog doet. En wanneer was de laatste keer dat u uw ruitenwissers vervangen hebt? Goed zicht tijdens slecht weer is éxtra belangrijk. Goed zicht begint met een schone ruit. Daarom is de conditie van de ruitenwissers van groot belang en is het belangrijk om uw ruitenwissers tijdig te vervangen. Bij Carglass® hebben we voor elke type auto ruitenwissers op voorraad.

Vloeistoffen en olie
Ook de binnenkant van uw auto is belangrijk voor veilige kilometers. Natuurlijk zal uw garage al het grote onderhoud voor u doen, maar een aantal vloeistoffen kunt u zelf controleren en bijvullen. Kijk bijvoorbeeld één keer per maand het oliepeil na en vul de olie indien nodig bij. Ook uw koelvloeistof en ruitenwisservloeistof is gemakkelijk zelf bij te vullen. Kies in de winter bijvoorbeeld voor een ruitenvloeistof met ruitenontdooier.

Toch pech gehad?
Zulke goede voornemens gehad voor uw auto, maar toch last van ruitschade? Maak dan gemakkelijk een afspraak bij Carglass®. Meestal kunt u snel geholpen worden door onze monteurs en u kunt na uw afspraak direct weer veilig de weg op.

Categorieën Producten