Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)

Goed voorbereid op autovakantie

autovakantie

Hé wat heerlijk, we mogen weer ‘gewoon’ op vakantie! Is uw reis al geboekt? Of bent u nog op zoek naar een mooie bestemming? Iets meer dan de helft van de Nederlanders gaat graag met de auto op vakantie. Niet zo gek, de auto mee hebben op de plek van uw bestemming is hartstikke handig! Voor u gaat vertrekken, is het goed om nog een aantal zaken te checken.

Welke dag gaan we rijden?
Afhankelijk van de duur van de autorit, kan het verstandig zijn om uw reisdagen goed te plannen. Het laatste wat u wilt is natuurlijk in de file terecht komen op zwarte zaterdag! Drukke dagen kunnen per land verschillen. Over het algemeen zijn de donderdag tot en met zondag drukker dan de overige dagen. In Duitsland is het echter net iets anders, daar zijn deze dagen wat rustiger. Zo snel mogelijk op uw vakantieadres aankomen? Check dan dus even per land waar u doorheen rijdt wat de drukke dagen zijn. Vergeet daarbij ook de lokale feestdagen niet!

Nakijken voor het rijden
Of u nu dagelijks al veel kilometers maakt, of vooral rondjes in de buurt maakt, het blijft goed om uw auto voor vertrek nog grondig na te kijken. Bij uw vaste garages kunt u een vakantiecheck laten doen. Doe dit echter ruim op tijd, zodat eventuele reparaties nog gedaan kunnen worden. Natuurlijk kunt u zelf ook het nodige nakijken. Kijk bijvoorbeeld goed uw voorruit na op sterretjes. Tijdens een lange rit kan een sterretje door het temperatuurverschil van buiten en de airco in de auto doorscheuren. Bij Carglass® kunnen we dit nog snel voor uw vakantie repareren. Maak direct een afspraak!
Ook de koel- en ruitenwisservloeistof kunt u zelf nalopen en indien nodig bijvullen. Let vlak voor vertrek ook op uw bandenspanning. Het kan zijn dat u de bandenspanning aan moet passen bij een volgeladen auto.

Passen en meten
Eén van de fijne bijkomstigheden aan een autovakantie: U hoeft geen rekening te houden met een maximaal aantal kilo’s in de koffer. Toch kan het inpakken van de achterbak nog een lastige klus zijn. Leg de meest zware koffers onderop en zorg ervoor dat eventuele losse tassen niet gaan schuiven of bij hard remmen naar voren kunnen vliegen. Zit uw auto zo vol dat u echt moet proppen? Let goed op bij het dichtdoen van de auto! Het zou zonde zijn als uw vakkundig gestapelde koffers bij het dichtdoen van de achterklep uw achterruit beschadigen! Maar ook dan, staan onze monteurs natuurlijk voor u klaar!

Vignet en milieusticker
Hebben we onlangs uw voorruit mogen vervangen? Helaas is het daarbij niet mogelijk om uw tolvignet of milieusticker te behouden. De milieusticker kan vanwege de speciale lijmlaag maar één keer op een ruit worden bevestigd. Voor een vervangende ruit dient u dus een nieuwe milieusticker aan te schaffen. Mogelijk is dit gedekt door uw verzekeringsmaatschappij. Informeer hierover bij uw verzekeraar. Een tolvignet opnieuw gebruiken is helaas niet toegestaan. Bij een vervangende ruit zult u een nieuw tolvignet moeten halen.

Ruitschade in het buitenland
Overal goed opgelet, maar onderweg toch een steentje op uw ruit gehad? Een ongeluk zit in een klein hoekje en natuurlijk komt ruitschade nooit goed uit. Gelukkig hoeft dit uw vakantie zeker niet te bederven! Carglass® helpt u graag. Via het telefoonnummer +31(0)88-0406406 regelen onze service adviseurs alles voor u.

Fijne vakantie!

Categorieën Verkeersveiligheid