Volvo en de sleutelloze auto

Vanaf 2017 sleutelloze auto dankzij Volvo-app.

Het ziet er naar uit dat de autosleutel zijn langste tijd heeft gehad. Luxueuze merken als Mercedez-Benz, Cadillac en BMW vervingen jaren geleden de sleutel voor een startknop in de auto. Al snel volgde ook de goedkopere auto’s, zoals de Renault Clio, Toyota Yaris, Ford Focus en de Fiat Stilo. De sleutel werd in deze auto’s vervangen voor een transponder waar kleine chips in zitten, die gemaakt zijn om de startblokkering in uw auto aan te sturen. Daarnaast kwamen ook de car key cards op de markt.

011RCS_keys-table

Is dit hoe uw sleutelbos er in de toekomst uitziet?

Uw auto openen en starten met de Volvo-app

Volvo gaat nu voor de volgende stap. Zij beweren vanaf 2017 sleutelloze auto’s te introduceren door middel van een speciale Volvo-app. De sleutel wordt namelijk vaak gezien als irritante opvuller in de broekzak, helemaal als u er veel van aan uw sleutelbos heeft hangen. Om deze ergernis weg te nemen bij de klant, is Volvo bezig met de introductie van de digitale sleutel.
Maar Volvo ziet meer voordelen. Zo kunt u via de Volvo-app familieleden of vrienden vanop afstand toegang geven tot uw auto. De auto kan dus gemakkelijk door een ander opgepikt worden, zonder dat zij een sleutel nodig hebben.

Voordelen autoverhuurbedrijven

Ook voor autoverhuurbedrijven zitten er veel voordelen aan: Denk bijvoorbeeld aan verhuurbedrijven bij het vliegveld, waar vaak lange rijen ontstaan. Als u vooraf de digitale sleutel ontvangt vermindert dat de wachttijd tot niets. Daarnaast kunnen klanten deze ook niet kwijt raken.

Sleutelloze auto populair onder dieven

Helaas heeft elk voordeel ook zijn nadeel: dieven zijn gek op auto’s met een sleutelloze beveiliging, aangezien ze ‘makkelijk’ te stelen zijn. Het blijkt dat de digitale sleutels momenteel  te hacken zijn waardoor dieven uw auto kunnen stelen. Bendes investeren in speciale apparaten die de elektronische beveiliging van auto’s kunnen omzeilen. Autofabrikanten maken het dieven dus wel erg gemakkelijk op deze manier. De politie geeft als tip, naast de elektronische beveiliging, extra anti-diefstal maatregelen te nemen, zoals een stuurslot. Maar wat is dan nog het voordeel van een digitale sleutel? Een stuurslot moet namelijk met een normale sleutel geopend worden.

Kortom: Genoeg werk aan de winkel voor autofabrikanten om diefstal van auto’s te voorkomen en het sleutelloze systeem te verbeteren. Wij hopen in ieder geval over een paar jaar de grootte van onze sleutelbos aanzienlijk te kunnen verminderen.