Vliegende auto

Gaap, weer iemand die zegt een vliegende auto te hebben ontwikkeld. Lekker over files heen vliegen, genieten van een mooi uitzicht en altijd parkeerplek op het dak. Wie wil dat nou niet?

over fils rijden
(Bron: pal-v.com/press-media/images/)

Maar er bestaan geen vliegende auto’s waar je als consument gemakkelijk mee van en naar je werk kunt reizen. Of wel? In Raamsdonksveer zit een bedrijf dat naarstig werkt aan de PAL-V ONE, een kleine helikopter waar je ook gemakkelijk mee kunt rijden. Kiezen we dan straks toch echt het luchtruim?

Pal-v-one Raamsdonksveer
(Bron: pal-v.com/press-media/images/)

Gyroplane auto

De PAL-V One is een tweezits hybride auto en gyroplane in één. Dat betekent dat hij zowel op het land als in de lucht zijn mannetje staat. Het is op de grond een autootje met 3 wielen die als een motor door bochten scheurt. In de lucht is het een kleine helikopter die onder de 1200 meter vliegt (zo zit je andere vliegtuigen niet in de weg). Op zowel land als in de lucht kan het voertuig een snelheid van 180 kilometer per uur halen.

vermijd files met de PAL-V ONE
(Bron: pal-v.com/press-media/images/)

Maar….

Ga je vliegen, dan moet je vaak een vluchtplan indienen. En als iedereen zomaar het luchtruim kiest, kan dat allerlei veiligheidsproblemen opleveren. Enne, je hebt wel een vliegbrevet nodig voor zo’n gyrocopter. Ook mag je niet zomaar overal landen en opstijgen. Veel haken en ogen dus. Maar het is wel een grote stap  naar een vliegende auto. En da’s stiekem wel erg tof…

PAL-V ONE
(Bron: pal-v.com/press-media/images/)