Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)

Top 10: zuinigste kleine auto's op bezine

Getest in de praktijk: top 10 zuinigste kleine auto’s! Verbruikscijfers autofabrikant komen niet overeen met de werkelijkheid.

De ANWB en Natuur en Milieu hebben onderzoek gedaan naar de zuinigste kleine benzine-auto van dit moment. De verbruikscijfers die door de fabrikant gecommuniceerd worden, komen namelijk vaak helaas niet overeen met de werkelijkheid. Vandaar dat beide organisaties vanaf 2016 niet langer uitgaan van de cijfers van de fabrikant, maar zelf een lijst opstellen op basis van de praktijkervaring. Er is een formule van TNO en Travelcard gebruikt na de analyse van een grote set data over de werkelijk getankte liters per auto en de echt gereden kilometers.

top 10 zuinigste kleine autos 2016
Top 10 zuinigste kleine auto’s 2016 bron: www.anwb.nl

Winnaar: Toyota Yaris Full Hybrid

De Toyota Yaris Full Hybrid blijkt het beste uit de test te komen met een CO2 uitstoot van 118 gram per kilometer. Deze auto rijdt in de praktijk 1 liter op 20,2 kilometer. Dit onderzoek toont direct de grote verschillen aan tussen het normverbruik die de fabriek stelt en de ervaring in de praktijk. Volgens de fabriek rijdt de Toyota Yaris 1 op 30,3, dit is nogal een verschil met de daadwerkelijke 20,2 kilometer.

Zuinig en voordelig?

Wilt u een goedkope én zuinige auto? Kies dan voor de Suzuki Celerio. Deze auto komt, na de Yaris, als tweede uit de test en heeft een CO2 uitstoot van 129. In werkelijkheid rijdt de Suzuki Celerio gemiddeld 1 liter op 18,4 kilometer. Iets minder zuinig dan de Toyota Yaris, maar wel een stuk voordeliger in aanschaf.

Elektrische auto’s en plug-in hybrides zijn in dit onderzoek niet meegenomen. Hier is apart onderzoek naar gedaan, deze vallen onder een andere categorie.

Categorieën Innovatie en trends