Tips schoonmaken auto interieur

Lekker door de wasstraat scheuren is altijd pret, maar de auto van binnen schoonmaken is veel minder leuk. We hebben wat tips voor je op een rij gezet waarmee je het schoonmaken van de inwendige bolide efficiënt maakt.

NIEUW: Carglass® verkoopt sinds april in 26 Carglass vestigingen een nieuwe lijn van 6 essentiële Mirror Bright producten om de belangrijkste oppervlakken van uw auto te onderhouden en beschermen.

Hieronder lees je meer over het schoonmaken van je auto interieur.

wieldoppen schoonmaken van de autor
Zo schoonmaken raden wij af. Bron: dailypicksandflick.com

1. Vochtig doekje

Gebruik een vochtige doek om de plastic lenzen van je dashboard mee te reinigen. Doe dit voorzichtig om krassen te voorkomen en gebruik geen schoonmaakmiddelen. Zo voorkom je gekke strepen en blijft het plastic helder.

auto schoonmaken met vochtig doekje
Wees voorzichtig met poetsen. Bron: paaco.com

2. Gebruik een gewone stofzuiger

Kruimelzuigers zijn heel handig, maar hebben niet de kracht om al het vuil uit je bekleding te zuigen. Regel dus een verlengsnoertje en gebruik je gewone stofzuiger met een opzetkop voor de kiertjes tussen de stoelen.

Het zuigt beter met een echte stofzuiger. Bron: karcher-mvk.com
Het zuigt beter met een echte stofzuiger. Bron: karcher-mvk.com

3. Rubberen matten

Leg vloermatten in de auto om je tapijt te beschermen. Zeker als het buiten naar weer is, of je strooizout aan je schoenen hebt. Matten van rubber zijn een goede optie, ze zijn waterdicht, gemakkelijk schoon te maken en ze glijden niet weg. Was deze matten met een hogedrukspuit voor een optimaal schoon resultaat.

Rubberen matten maak je gemakkelijk schoon. Bron: floormats.co.uk
Rubberen matten maak je gemakkelijk schoon. Bron: floormats.co.uk

4. Sponsjes en schuim

Je tapijt reinig je gemakkelijk met een schuimende tapijtreiniger. Gebruik een spons of borstel om steeds een paar vierkante centimeter in te zepen. Laat het goed intrekken en wrijf het goed in vlekken. Stofzuig het tapijt als deze weer droog is. Oh, en de boel wordt droger als je bij warm weer alle deuren even open zet.

5. Ruitrubbers

Voorkom blubber in je ruitrubber en maak deze goed schoon. We bedoelen dan het randje om je autoruiten heen, zowel binnen als buiten. Neem deze af met een vochtige doek en een schoonmaakmiddel specifiek voor rubber en zeker géén middel op oliebasis. Olie kan schade toebrengen aan rubber.

Dit is een ruit- of raamrubber. Bron: carblogger.nl
Dit is een ruit- of raamrubber. Bron: carblogger.nl

6. Hou die lekkere ‘nieuwe auto geur’

We willen allemaal wel een auto die gloednieuw eruit ziet, maar als nieuw ruiken is ook leuk. Behoud een frisse geur door met een spuitbusje met perslucht te gebruiken bij het schoonmaken. Deze spuitbusjes zijn vooral bedoeld voor het reinigen van het toetsenbord van je computer, maar werken ook prima in de auto. Blaas geperste lucht door alle ventilatieroosters om stof en andere rommel los te blazen. Als je auto een filter in de luchttoevoer heeft, kun je die natuurlijk ook reinigen of af en toe vervangen.

7. Baby op een doekje

Allerlei soorten vocht kunnen onder een babystoeltje verschijnen. Daar hoef je geen fantasie voor te hebben. Voorkom dat die lieve baby een vlek op je bekleding achterlaat, en leg een doek onder het babystoeltje neer.

kinderzitje schoonmaken in auto
Je lacht heel lief, maar er gaat wel een doek onder! Bron: Wallaboo.com