Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)

10 Tips: auto interieur reinigen en de buitenkant schoonmaken

Een goede verzorging van uw auto is belangrijk om er zolang mogelijk van te kunnen genieten. Maak de buitenkant van uw auto dan ook regelmatig schoon. Vuil kan zich namelijk gaan ophopen waardoor het zelfs mogelijk is dat de lak beschadigd raakt. Maar naast de buitenkant, dient u er ook voor te zorgen dat u de binnenkant regelmatig schoonmaakt. Daarom geven wij 10 tips voor het grondig reinigen van uw auto. Zo ziet uw auto er snel weer als nieuw uit.

 1. Leer auto-interieur? Gebruik een Leer Lotion!
 2. Gebruik detailing spray voor het reinigen van de binnenkant van de auto
 3. Gebruik een gewone stofzuiger
 4. Vergeet uw automatten niet te reinigen
 5. Reinig het tapijt in de auto met een spons of borstel
 6. Vergeet de binnenkant van de autoruiten en rubbers niet schoon te houden
 7. Reinig de velgen met een krachtige velgenreiniger
 8. Was uw auto met een goede autoshampoo (in de schaduw)
 9. Geef uw auto glans met autowax
 10. Baby aan boord? Leg een doek onder het babystoeltje
binnenkant auto schoonmaken wieldoppen
Zo schoonmaken raden wij af. Bron: dailypicksandflick.com

1. Leer auto-interieur? Gebruik een Leer Lotion!

Een goede en milde Leather Lotion reinigt en voedt het leer, zodat het als nieuw blijft. Enkele voordelen van een Leather Lotion:

 • Houdt het leer soepel en voorkomt barsten
 • Voedt het oppervlak waardoor het veroudering tegen gaat
 • Laat een natuurlijke uitstraling achter en laat het leer niet glimmen

2. Gebruik detailing spray voor het reinigen van de binnenkant van de auto

Detailing spray is zeer geschikt voor het reinigen van uw auto interieur, maar ook voor het verwijderen van lichte vervuiling op de lak. Enkele voordelen:

 • Perfect te gebruiken op het dashboard en veilig voor navigatieschermen
 • Laat vaak een aangename geur achter en is daardoor ook te gebruiken als geurverfrisser
 • Reinigt lichte vervuiling op de lak

3. Gebruik een gewone stofzuiger

Kruimelzuigers zijn heel handig, maar hebben niet de kracht om al het vuil uit je bekleding te zuigen. Regel dus een verlengsnoertje en gebruik je gewone stofzuiger met een opzetkop voor de kiertjes tussen de stoelen.

binnenkant auto schoonmaken stofzuiger
Het zuigt beter met een echte stofzuiger. Bron: karcher-mvk.com

4. Rubberen matten reinigen

Leg vloermatten in de auto om je tapijt te beschermen. Zeker als het buiten naar weer is, of je strooizout aan je schoenen hebt. Matten van rubber zijn een goede optie, ze zijn waterdicht, gemakkelijk schoon te maken en ze glijden niet weg. Was deze matten met een hogedrukspuit voor een optimaal schoon resultaat.

binnenkant auto schoonmaken rubberen matten
Rubberen matten maak je gemakkelijk schoon. Bron: floormats.co.uk

5. Sponsjes en schuim

Je tapijt reinig je gemakkelijk met een schuimende tapijtreiniger. Gebruik een spons of borstel om steeds een paar vierkante centimeter in te zepen. Laat het goed intrekken en wrijf het goed in vlekken. Stofzuig het tapijt als deze weer droog is. Oh, en de boel wordt droger als je bij warm weer alle deuren even open zet.

6. Vergeet de binnenkant van de autoruiten en rubbers niet schoon te houden

Vaak wordt de binnenkant van de autoruiten niet goed schoon gehouden. Toch is het belangrijk om dit regelmatig te doen. Want wast u de binnenkant van de ramen voor lange tijd niet, dan kan er zich vuil ophopen. Dit geldt tevens voor de rubbers. Dit vuil is dan weer moeilijk te verwijderen. U kunt daarom beter de ramen en rubbers regelmatig wassen. Ook aan de binnenkant. En dit is gelukkig heel eenvoudig. Het enige wat u nodig hebt is glasreiniger en een microvezeldoekje. Zorg er wel voor dat u in rechte lijnen schoonmaakt. In plaats van dat u cirkels maakt. Gebruik vooral geen reinigingsmiddel op oliebasis, want dit kan uw rubbers juist beschadigen!

binnenkant auto schoonmaken rubber
Dit is een ruit- of raamrubber. Bron: carblogger.nl

7.  Reinig de velgen met een krachtige velgenreiniger

Het kan lastig zijn om de wielen en velgen van een auto schoon te maken. Maar met de juiste autopoetsmiddelen en technieken is dit heel goed te doen. Wat u nodig hebt is een krachtige velgenreiniger. Breng de velgenreiniger aan op de velgen. Wacht een paar minuten en begin vervolgens met borstelen. Spoel het water er daarna af. Mocht het vuil er nog niet helemaal af zijn, dan kunt u dit proces nogmaals herhalen.

8. Was uw auto met een goede autoshampoo (in de schaduw)

Met het wassen en drogen van de buitenkant van de auto is iedereen wel bekend. Toch komt het nog vaak voor dat het op de verkeerde manier gedaan wordt. Hierdoor kunnen er krassen op uw lak ontstaan.

Bij het schoonmaken is het belangrijk dat u een goede autoshampoo gebruikt. Normale shampoo kan namelijk voor beschadigingen aan uw auto zorgen. Het is aan te raden om uw auto in de schaduw te zetten. Want staat de zon op uw auto, dan zal het water sneller verdampen en kan dit alsnog resten van het water en zeep achterlaten.

Meng de autoshampoo met water. Kijk voor de juiste verhoudingen even op de verpakking. Spoel de auto eerst af met water en begin daarna pas met met schoonmaken. Dit doet u met een microfiber washandschoen om krassen te voorkomen. Bent u klaar met wassen? Maak de auto dan droog met een paar microvezeldoeken.

Na het wassen kunt u de eventuele  resten verwijderen met detailingspray. Zorg dat u niet te hard drukt tijdens het schoonmaken. Concentreer u meer op een goede wrijfbeweging.

9.  Geef uw auto glans met autowax

Is uw auto helemaal schoon? Dan kunt u de auto waxen. Hiermee kunt u lichte krassen verwijderen, extra voeding met een glans aanbrengen en wordt de lak duurzaam beschermd. Wax de auto wanneer deze droog en schoon is. Gebruik niet te veel wax, u wilt enkel een licht laagje toevoegen. We raden u aan enkel de auto te waxen met temperaturen tussen de 13°C en 30°C. Doe dit bij voorkeur binnen of in de schaduw.

10. Baby op een doekje

Allerlei soorten vocht kunnen onder een babystoeltje verschijnen. Daar hoef je geen fantasie voor te hebben. Voorkom dat die lieve baby een vlek op je bekleding achterlaat, en leg een doek onder het babystoeltje neer.

binnenkant auto schoonmaken kinderzitje
Je lacht heel lief, maar er gaat wel een doek onder! Bron: Wallaboo.com
Categorieën Auto poetsen