Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 22,048 beoordelingen)

Steenslag autoruit repareren

Steenslag op uw autoruit, het is autoruitschade waar elke automobilist vroeg of laat mee te maken krijgt. Steenslag ontstaat wanneer er door rijdend verkeer losse stukjes asfalt opspringen en hard op uw voorruit terecht komen. Met name na een flinke vorstperiode is het asfalt erg bros en liggen er veel losse steentjes op de weg. Steenslag is vaak zichtbaar in de vorm van een sterretje op de voorruit. Geen reden tot paniek, maar het is wel goed om te weten wat u in zo’n geval het best kunt doen. Is het veilig om met steenslag in uw voorruit door te blijven rijden? Komt u hiermee door de APK keuring? Wat zijn de kosten om steenslag te reparen en hoe gaat dit in zijn werking? Carglass® is specialist in het repareren van steenslag en vertelt u graag meer.

Is het veilig om met steenslag in mijn voorruit te blijven rijden?

Met een sterretje in de voorruit kunt u in principe gewoon blijven doorrijden, maar het is verstandig om de beschadiging op korte termijn te laten repareren. Door veranderende temperatuursverschillen kan het sterretje een barst worden, waardoor u uiteindelijk verder van huis bent en u de gehele autoruit moet vervangen. Het repareren van steenslag in uw aurotuit is velen malen goedkoper, dus u doet er verstandiger aan om het sterretje in uw autoruit snel te laten repareren.

Sterretje repareren of de voorruit vervangen?

Bij Carglass® kijken we altijd eerst of het sterretje in uw voorruit gerepareerd kan worden, dat kost u minder tijd en geld. Pas als het echt niet anders kan, vervangen we de voorruit. Bijvoorbeeld als de schade te groot is om te repareren of als de schade te hinderlijk in het gezichtsveld zit.

Hoe repareren we steenslag?

Nadat uw autoruit is schoongemaakt, wordt er een speciale primer aangebracht. Deze primer zorgt voor een betere hechting aan de autoruit met als voordeel een duurzaam resultaat. Bij Carglass® maken we sinds kort zelfs gebruik van onze beste hars ooit, de HPX4® hars – een verbetering op de HPX3®. Met HPX4® hars kunnen we een goede afwerking realiseren waardoor uw sterreparatie nog minder te zien is op de autoruit. Deze hars loopt tot in de verste uitlopers van een sterretje en zorgt ervoor dat het sterretje helemaal gevuld is. Nadat de HPX4® hars is aangebracht, wordt deze door middel van UV licht uitgehard. Tot slot wordt de overtollige hars verwijderd en de gerepareerde plek gepolijst, zodat uw voorruit weer op volle sterkte is.

Wat kost het om de steenslag op mijn autoruit te repareren?

Wanneer u verzekerd bent voor autoruitschade, zal het repareren van steenslag op uw autoruit u helemaal niets kosten. Bent u niet verzekerd voor autoruitschade en wilt u toch weten wat de kosten voor uw specifieke autoruitschadegeval zullen zijn? Carglass® heeft een handig online systeem om uw autoruitschade te beoordelen. Daarnaast geeft dit systeem inzicht in hoelang de afspraak voor uw specifieke schadegeval gaat duren en geeft het u direct advies over of het veilig is om met uw autoruitschade door te blijven rijden.

Komt mijn auto door de APK met een sterretje in de voorruit?

De vraag: ‘Komt mijn auto met een sterretje in de voorruit wel door de APK?’, wordt regelmatig aan onze specialisten gesteld. Het hebben van ruitschade betekent niet meteen dat uw auto APK zal worden afgekeurd. Een oppervlakkige schade of een schade die het zicht tijdens het rijden niet belemmerd, zijn voor de APK toelaatbaar. Toch is het voor uw eigen veiligheid verstandiger om het sterretje in uw voorruit op tijd te laten repareren. Twijfelt u of u de steenslag in uw autoruit moet laten repareren? Kom voor vrijblijvend advies langs bij een Carglass® vestiging bij u in de buurt. Of beoordeel uw schade direct online en maak een afspraak.
Categorieën Autoruiten