Save the date: nieuwe Audi A5 op 2 juni onthuld

De Duitsters trekken op 2 juni in thuisstad Ingolstadt officieel het doek van de tweede generatie Audi A5 serie. Deze A5 is een A4 in een luxer jasje. Een dijk van een auto met kwaliteiten die het geld dubbel en dwars waard zijn. Voor nu kunnen liefhebbers de auto alleen nog even in blurred versie bekijken.

tweede-generatie-audi-a5-blurred-versie
Tweede generatie Audi A5 blurred versie (bron: www.motortrend.com)

Na de introductie van de eerste generatie A5 wist Audi niet wat hen overkwam. Een enorm succesvolle lancering die zelfs de fraaiste Audi ooit genoemd werd. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.

Groter en toch lichter

De tweede generatie A5 wordt door Audi zelf gezien als een geheel nieuw designicoon. Deze A5 heeft een vers DNA met lichtgewicht materialen, betere gewichtsverdeling en een nog sportievere uitstraling. Kortom, een scherp design die overeenkomsten heeft met de Audi Prologue uit 2014.

Audi Prologue
Audi Prologue uit 2014 (bron: www.diseno-art.com)

Wel neemt de nieuwe A5 zowel in lengte als in breedte toe, en verliest toch ongeveer 100 kg aan gewicht. De vermogensrange loopt ongeveer van 150 tot 272 pk. Niet genoeg? De echte snelheidsduivels zullen dan even moeten wachten op de S en RS-modellen.