Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)

Rijden met goed zicht

Feiten en Cijfers.

Wist u dat 90% van de beslissingen die we in het verkeer nemen gebaseerd zijn op wat we zien?

rijden met goed zicht 1
Het mistseizoen is weer aangebroken. Zorg voor schone en droge autoruiten (bron foto: ANP)
 

Mistseizoen

Het 'mistseizoen' is weer aangebroken. Dat betekent beslagen ruiten en minder goed zicht. Zorg dat je goed voorbereid bent voordat je in de auto stapt. Laat je ruitenwissers vervangen als dat nodig is en zorg voor schone en droge autoruiten als je de weg opgaat.

rijden met goed zicht 2
Airconditioning voor droge autoruiten (bron foto: automobilemag.com)
 

Frisse blik met airco

Airconditioning maakt lucht droog. Daarom ontwasemt de voorruit sneller van nevel met de airco aan. Zet dus 's ochtends vroeg uw airco aan, ook nu in de herfst.

100% schone autoruiten binnen en buiten

Vuil zit niet alleen aan de buitenkant van een autoruit. Door 'climate control' blaast bij veel auto's constant lucht langs de binnenkant van de ruit die daardoor vervuilt. Met tegenlicht en na zonsondergang kan deze vervuiling voor slecht zicht zorgen. Poets het vuil regelmatig weg met speciale doekjes met ruitenreiniger.

120 uur werkstraf

Je kunt strafrechtelijk worden veroordeeld als je door slecht zicht een ongeval veroorzaakt. De rechtbank in Almelo behandelde een zaak waarbij een slachtoffer van een auto ongeluk ernstig letsel had opgelopen. De bestuurder was de weg op gegaan met een beslagen voorruit. De rechtbank oordeelde dat de man aanmerkelijk onvoorzichtig was geweest en veroordeelde hem tot een werkstraf van 120 uur.
 
rijden met goed zicht 3
1 op de 3 versleten ruitenwissers (bron foto: autogeschiedenis.nl)
 
Categorieën Autoruiten Verkeersveiligheid