Parapluutje voor de mobiele service

Autoruiten repareren in de stromende regen, dat werkt niet: lijm droogt niet bij nattigheid en bovendien is een auto geen badkuip. Een hele dag buiten staan in de bloedhete zon is ook geen pretje.

parapluutje-voor-mobiele-service_1
De autoruitreparatie-paraplu van Carglass®

Vanbrella in skikoffer

Daarom ontwikkelde Carglass® de ‘Vanbrella’, een grote overkapping van 4,5 bij 6 meter dat aan het dak van de mobiele service unit is gevestigd. Binnen 25 seconden is het scherm uitgeklapt en in anderhalve minuut is deze weer opgeruimd in een soort van lange skikoffer op het dak van de serivcebus. 

De reden van het ontwikkelen van de Vanbrella was vooral vanwege de toegenomen vraag naar de mobiele service aan huis en het Nederlandse klimaat. Klanten die op locatie geholpen worden zijn relatief enthousiaster over de service dan wanneer ze naar het servicecenter moeten. Zo kunnen de medewerkers in weer en wind de autoruiten vervangen of repareren. De Vanbrella beschermt niet alleen tegen regen en wind, maar ook tegen fel zonlicht. De HPX3 hars die de medewerkers gebruiken mag niet te snel drogen en ook dan is de ‘paraplu’ een uitkomst.

parapluutje-voor-mobiele-service_2
Autoruit reparatie kan nu in weer in wind dankzij de Vanbrella

Vliegeren met de Vanbrella

Of de service auto met de Vanbrella ook kan vliegen is gelukkig nog niet uitgeprobeerd, maar er worden uiteraard wel leuke grappen over gemaakt. Zie foto.

parapluutje-voor-mobiele-service_3
Vliegen met de Vanbrella van Carglass®

(Bron teksten: Vision Magazine herfst 2012, zomer 2014)