Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 22,048 beoordelingen)

Koele wagen

3 tips om jouw auto fris te houden in de hitte.

  • Is jouw auto ook een broeikas als je bij warm weer instapt?
  • Kun je een eitje bakken op je motorkap?

Waarschijnlijk wel, tenzij je natuurlijk een mooie cabrio rijdt óf de hele nacht je airco hebt aan laten staan. Maar hoe je het ook wendt of keert, als je auto de hele dag op de parkeerplaats voor je kantoor staat, of naast je stacaravan tijdens de vakantie, binnen mum van tijd is zelfs de grootste auto een oven op vier wielen. We hebben wat tips voor je op een rij gezet om te zorgen dat jouw auto zo koel mogelijk blijft.

koele wagen 1

Tip 1: Zet altijd 2 ramen open

Uiteraard niet wijd open, want je wilt ook nog een autoradio hebben als je weer instapt, maar door 2 ramen – 1 voor en 1 schuin achter- op een kier te zetten, waait er continu frisse lucht door de ruimte heen.

Tip 2: Dek je achterruit en voorruit af

Vermijd het ‘vergrootglas effect’ in je achter- en voorruit, waar de zon uren op schijnt. Dek je achter- en/of voorruit af met een zonwerende folie en vermijd dat je passagiers langzaam beginnen te sudderen in de zomerzon. Het kan immers extreem heet worden in stilstaande auto’s. De politie grijpt jaarlijks meerdere keren in bij snikhete auto’s met daarin achtergelaten huisdieren! Let op: haal de folie wel weg als je gaat rijden.

koele wagen 3

Tip 3: Leg een handdoek op je dashboard

De meeste auto’s hebben donkere bekleding en een donker dashboard. Met de felle zon daar op, worden al die donkere vlakken heel snel erg heet. Voorkom dat je donkere interieur teveel warmte aantrekt, en dek deze af met lichtgekleurde handdoeken. Daar kun je meteen je bezwete voorhoofd mee afvegen!

Wat moet je niet doen?

Carglass® waarschuwt al jaren voor de risico’s die hoge temperatuurverschillen met zich meebrengen. Gooi dus niet zomaar een emmer ijskoud water op je gloeiendhete auto. Daar worden zowel je lak als autoruit niet blij van. 

Leg geen etenswaren in je auto met dit weer. Een eitje op je motorkap bakken is 1 grap; een auto die een uur in de wind stinkt omdat je verse makreel en roomkaas hebt laten liggen, is niet om te lachen.

koele wagen 4
 

En natuurlijk laat je NIEMAND achter in je stilstaande auto, mens of dier. Deze tips maken het misschien iets prettiger in de auto, bij hoge temperaturen blijft een auto een potentiële oven. Daarnaast, wie wil er met lekker weer nou binnen zitten?

Pop in braadblik

Dat je ook je pop niet in de auto moet achterlaten als het buiten warm is, werd deze week bewezen in het Amerikaanse Hoboken, New Jersey.

Ambulancemedewerkers dachten dat er een baby in de auto was achtergelaten en sloegen een ruit in. Het bleek echter een pop te zijn.

De pop was door een 2-jarig kind achtergelaten in een kinderzitje op de achterbank van de auto. Omwonenden dachten dat het om een echte baby ging en aangezien ze geen beweging zagen, waarschuwden ze de ambulancedienst die vervolgens zonder te twijfelen een zijruit insloegen en de baby...........nee de pop bevrijdden. Zoals dat in Amerika meestal heeft de eigenaresse van de auto en tevens oma van het kind dat de pop had achtergelaten een aanklacht ingediend om de autoruit te laten vergoeden. Uiteraard heeft het gemeente bestuur van de stad toegezegd de reparatie te vergoeden. En oma? Die laat vanaf nu alle poppen thuis in de poppenwagen.

(Bron van het pop verhaal: UPI.com)

koele wagen 5
Laat je pop in de poppenwagen als je van huis gaat (bron foto: UPI.com)
Categorieën Mobiliteit