Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)

ijskrabber voor je autoruiten

Je zult je afvragen waarom we nu al beginnen over een ijskrabber voor je autoruiten, het is pas begin oktober en de weersvoorspellingen voor de komende week zijn nog prima. Dat klopt, en toch willen we er alvast de aandacht op richten want voor je het weet zit je zonder ruitenkrabber als je deze rakker nodig hebt.

ijskrabber nu al
Hoezo nu al over de ijskrabber beginnen

Het klinkt misschien gek, maar er zijn mensen die wegrijden met een bevroren autoruit, zonder ‘m te krabben. Dat kan levensgevaarlijk zijn! 

Wie heeft er nou zin om te krabben (foto: radio2.nl)

Boete voor het niet krabben

We weten het, niemand vindt het leuk om in de vrieskou te krabben, maar  voor het niet krabben van je voorruit kun je een boete krijgen. De wet schrijft voor dat het zicht van de bestuurder niet belemmerd mag zijn tijdens het autorijden. Een laag ijs zorgt voor een ondoorzichtige voorruit. Een dame in IJsselmuiden kreeg het afgelopen winterseizoen om die reden een boete. En zo’n boete kost al gauw meer dan honderd euro. 

ijskrabben met je bankpas
gebruik dus niet je bankpasje als ruitenkrabber (foto: hln.be)

Niet krabben met je bankpas

Doe jezelf, je medeweggebruikers én je portemonnee dus een plezier, en krab altijd dat ijs weg! Leg die ijskrabber alvast in de achterbak of je dashboardkastje. Dat is beter dan dat je naar je bankpas of OV-kaart moet grijpen als het zover is.

Categorieën Autoruiten Verkeersveiligheid