Heftruckchauffeur België 2014

Op zaterdag 14 juni 2014 organiseerde ‘Motrac’ (o.a. groot in de verkoop en verhuur van Linde heftrucks en magazijntrucks) de 4de ‘Belgian Lindecup’ in zijn fabriekshallen te Antwerpen.

Alle deelnemers demonstreerden er

  • rijvaardigheid
  • snelheid
  • precisie

op heftrucks en magazijntrucks.

heftruck-chauffeur-belgie_1
Winnaar van de Belgian Lindecup 2014, Jonathan Put van Carglass Hasselt

Winnaar Jonathan Put

De 30-jarige Jonathan Put, werkzaam bij Carglass® Distributie Hasselt België, won de titel van ‘beste heftruckchauffeur van België’, en mag samen met 2 andere finalisten België vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap dat plaatsvindt op 18, 19 en 20 september 2014 in Aschaffenburg, Duitsland.

Zelf zegt hij over zijn overwinning en WK verwachtingen:
“Ik vond de praktische proeven niet zo simpel. Zo werd een bak met daarin een labyrinth op de vorken van de heftruck geplaatst en moest elke deelnemer de bal daarin behendig naar een gat leiden. Ik zat serieus met de bibber. Ik had niet echt geoefend en dus was ik toch best zenuwachtig. Ik ben namelijk in het magazijn verantwoordelijk voor de kleinere materialen, zoals schroevendraaiers en boormachines. We hebben een vaste heftruckchauffeur, maar ik rij ook heel graag rond met die machines. Wat ik verwacht van de WK in Duitsland? Ik heb wel eens gekeken op YouTube wat de opdrachten zijn en toen schrok ik wel even. Het stapelen van bakken zal me wel lukken, maar er is ook een proef met een golfstick en een balletje. Dat zie ik nog niet meteen goed komen.”

heftruck-chauffeur-belgie_2
Jonathan Put tijdens 1 van de praktijkoefeningen

Carglass® Distributie, Hasselt België

Je kunt je afvragen: “een Carglass® medewerker op een heftruck? Ik dacht dat ze gespecialiseerd waren in autoruitreparatie en -vervanging?” Dat klopt helemaal maar die autoruiten moeten natuurlijk ergens vandaan komen en worden opgeslagen. In Hasselt bevindt zich het centrale Europese distributiecentrum. Ongeveer 200 logistieke medewerkers bedienen niet alleen dagelijks de vestigingen in België zelf, maar ook die in Nederland en Duitsland. Daarnaast vertrekken er regelmatig leveringen naar alle hoeken van de wereld o.a. de Scandinavische landen, Rusland, Griekenland, Zwitserland. Carglass® Distributie is ook het Europees distributiecentrum voor Carglass Specials®.

Cijfers en Weetjes Carglass® magazijn

  • Rond de 200 logistieke medewerkers
  • 200.000 tot 300.000 stukken glas liggen er in het magazijn
  • Als je die achter elkaar legt, heb je de afstand tussen Groningen en Maastricht
  • 99,3% van alle ruiten kunnen binnen een dag worden geleverd
  • Wereldwijd heeft Carglass® 3.5 miljoen autoruiten op voorraad
  • In 2013 won het distributiecentrum nog de prijs van Logistics Project of the Year’

Reclamespotje Carglass Nederland®

De laatste reclamespot van Carglass® Nederland (maart 2014) is voor een deel opgenomen in het distributiecentrum te Hasselt.

heftruck-chauffeur-belgie_3
Distributiecentrum Carglass Hasselt in reclamesport Carglass Nederland

Wij wensen Jonathan Put heel veel succes en plezier toe tijdens het WK in september van dit jaar.