Geluk zit in een klein voorruitje

Niet iedereen kan het navertellen als een aandrijfas dwars door de voorruit komt binnen zeilen. Dit overkwam Jimmy Adriaenssens deze maand tijdens de Gamma Racing Days op het circuit van Assen.

geluk-zit-in-een-klein-voorruitje1
Aandrijfas dwars door de voorruit van autocoureur Jimmy Adriaenssens

Filmpje van dit voorval

In de video zie je dat de aandrijfas met een rotgang door de voorruit komt. Gelukkig kwam Adriaenssens met de schrik vrij want hij werd niet geraakt. Hij was zelfs in staat zijn ronde voort te zetten.

Op zijn Facebook pagina zegt hij zelf: “Een aandrijfas van toch wel 20kg aan 225kph in de vooruit geprojecteerd gekregen. Achteraf denk je toch wel even na, maar op dat moment: visor dicht, alles vergeten en er terug vol tegenaan!”

Jimmy, een ware bikkel

En een eigen comment in zijn Facebook post:”Jeps, zelf ongedeerd, op wat glas in men gezicht na, helemaal niets gevoeld. Gelukkig, héél gelukkig zijn we daarom. Het feit dat die stang tolde maakte dat ze uiteindelijk toch over de ruit ging. Als ze statisch de lucht in was gegaan lag ze gegarandeerd binnen, en dan is de vraag waar natuurlijk. Afgaande op de inslag al zeker niet naar de passagierskant… Dank voor de steun allemaal!”

Een ware bikkel die Jimmy. De volgende dag kon hij gelukkig weer aan de start komen met een nieuwe autoruit.

geluk-zit-in-een-klein-voorruitje12