Fileparkeren

Vraag een automobilist, van beginnend bestuurder tot doorgewinterde chauffeur, wat zij lastig vinden in het verkeer, en negen van de tien keer is het antwoord fileparkeren. Vind jij fileparkeren ook lastig? Heb je wel eens minutenlang geprobeerd in te parkeren? Rij je een blokje om tot je een plek hebt gevonden waar je gemakkelijker kunt parkeren? Of breekt bij jou het angstzweet al uit als je denkt aan fileparkeren? Geen nood! Met onze handige tips wordt dit verkeersdilemma voor jou een stuk gemakkelijker – en vooral relaxter!

023RCS_street_park_ams

Tips voor fileparkeren

  1. Oefening baart kunst – Ga lekker oefenen op een afgelegen terrein. Geef eventueel met pionnen aan waar andere auto’s staan. Als je hebt geparkeerd, zie je meteen aan de omgevallen pionnen of je te ver bent uitgezwenkt.
  2. Koop een kleine auto – Het is zo simpel: hoe kleiner de auto, hoe minder parkeerruimte je nodig hebt, en hoe gemakkelijker het inparkeren wordt.
  3. Stilstaan – Zet je auto stil parallel aan de auto waar je achter wilt parkeren. Neus aan neus, met ongeveer 50 centimeter ruimte tussen jullie beiden. Check eerst via je spiegels en over je schouder of de weg vrij is, en rij dan rustig, met slippende koppeling, naar achteren.
  4. Naar achteren en draaien – Als je naar achteren rijdt, zorg je dat de leuning van de achterbank van jouw auto gelijk is aan de achterbank van de auto naast je. Op dit punt stuur je vloeiend naar rechts terwijl de auto rustig doorrolt. Op het moment dat je rechterbuitenspiegel ongeveer gelijk is aan de achterzijde van de auto, stuur je vlot terug naar links en laat de auto gelijktijdig naar achteren rollen. Zo staan je wielen meteen goed als je weer wilt wegrijden.
  5. Neem de tijd – Laat je niet opjagen! Vrijwel elke automobilist vindt het een lastige manoeuvre. Het is niet voor niets een bijzondere verrichting. Neem je tijd, en doe het opnieuw als het de eerste keer niet lukt.
file parkeren is veel oefenen
Bron: roadandtrack.com