Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 22,048 beoordelingen)

Een nieuwe of tweedehands auto kopen? Lees hier alle tips!

Bent u van plan om een nieuwe auto aan te schaffen? Waar moet je dan op letten? Carglass geeft hier wat praktische tips voor het kopen van een tweedehands of nieuwe auto.

Nieuwe auto kopen

1. Zoek naar een auto die bij u past

Wat zijn uw wensen voor uw nieuwe auto? Heeft u veel ruimte nodig, of bent u juist op zoek naar een kleine auto? Kijk ook naar de instaphoogte van de auto, de opties, het brandstofverbruik en het energielabel van de auto. Rijdt u graag in een auto van uw favoriete merk en wat is uw budget voor de nieuwe auto? Stel een budget vast, dan kunt u gerichter gaan zoeken naar een geschikt model.

2. Vergelijk prijzen en kortingen van uw gewenste nieuwe auto

Heeft u een auto gevonden die u graag wilt aanschaffen? Zoek dan bij verschillende dealers naar deze auto en vergelijk de prijzen en zoek naar eventuele kortingen op internet. Let wel op dat de service en leveringsvoorwaarden vaak bij de merkendealer het beste zijn.

3. Maak een proefrit

Maak een proefrit voordat u overgaat tot de aankoop van uw nieuwe auto. Vaak heeft een autodealer diverse showmodellen staan waar u een proefrit in mag maken. Zorg ervoor dat u over verschillende soorten wegen rijdt om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de auto. Let op het comfort, de ruimte, de instap en de mogelijkheden van de auto.

4. Onderhandeling en aankoop van een nieuwe auto

Ruilt u uw vorige auto in? Dan kunt u zeker korting krijgen op uw nieuwe auto. Ook als u geen auto inruilt is het mogelijk om te onderhandelen over de aankoopprijs. Of u kunt een goede deal maken over eventuele accessoires, afleveringskosten, leveringsvoorwaarden en garantie. Na het afspreken van de prijs kan er niet meer worden onderhandeld.

nieuwe auto kopen tips carglass
Onderhandelen over een nieuwe auto (bron: www.marktplaatsautojournaal.nl)

5. Koopovereenkomst vastleggen

Leg alle afspraken van de aankoop van uw nieuwe auto schriftelijk vast. Dit omvat het model en type auto, de kleur, de prijs en alle accessoires. Om er zeker van te zijn dat uw auto op de afgesproken datum wordt geleverd neemt u ook de leveringstermijn op in de koopovereenkomst. Stel gelijk vast wat te doen bij overschrijding van dit termijn. Controleer de garantie die u heeft op uw nieuwe auto. Vaak heeft een nieuwe auto een fabrieksgarantie van minimaal twee jaar. Bekijk goed wat de garantie allemaal dekt.

6. Kentekencard

Het kenteken van de auto moet op uw naam gezet worden. Dit wordt soms gedaan door het garagebedrijf, maar u kunt hiervoor ook naar het postkantoor. U krijgt dan een kentekencard, waarop de voertuiggegevens en uw eigen gegevens staan vermeld.

7. Verzekeren van uw nieuwe auto

U bent verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten, vanaf het moment dat uw nieuwe auto op kenteken staat. Deze verzekering dekt alle schade aan anderen. U kunt ook kiezen voor een autoverzekering die meer dekt dan alleen de spullen van anderen. Kies bijvoorbeeld voor een WA plus verzekering, waarbij u bent verzekerd tegen schade die u met de auto toebrengt aan anderen, maar ook tegen diverse schades aan uw eigen auto. Of kies voor een All Risk verzekering, die naast de WA dekking de schade aan je eigen auto dekken, ook als je zelf de veroorzaker bent van de schade.

Tweedehandsauto kopen

Denkt u aan het kopen van een tweedehandsauto? Volg dan ook de stappen die hierboven beschreven staan. Hieronder staan nog wat extra tips waar u op moet letten als u voor een tweedehandsauto kiest.

1. Waar gaat u op zoek naar een tweedehandsauto?

Koopt u uw tweedehandsauto bij een autobedrijf of particulier? Bij een autobedrijf heeft u het voordeel dat er vaak garantie en service inbegrepen zit. Als u een tweedehandsauto particulier koopt, heeft u helaas geen recht op garantie en eventuele service. Vaak is het wel goedkoper om een auto particulier te kopen.

2. Laat de auto keuren

Een autobedrijf is verplicht om eventuele mankementen van de auto te melden. Laat voor de zekerheid de auto ook keuren bij een specialist, om er zeker van te zijn dat u de juiste aankoop doet. Doe ook altijd een proefrit voordat u overgaat tot de aankoop.

tips tweedehands auto kopen carglass
Laat uw tweedehands auto keuren (bron: www.carxpertvanstaveren.nl)

3. Controleer de kilometerstand

Vraag naar alle onderhoudsbeurten die de auto heeft gehad en controleer de kilometerstand. Koopt u de auto via een autobedrijf? Vraag dan naar de Nationale Auto Pas, die registreert de kilometerhistorie. Als u uw tweedehandsauto bij een particulier koopt, kunt u de kilometerstand online bekijken bij de NAP. Leg de kilometerstand vast in de koopovereenkomst. Tips over onderhandelen, garantie, papieren, leveringstermijn en verzekeringen leest u bij het kopen van een nieuwe auto die hierboven zijn beschreven. 008RCS_car-key-hand

Categorieën Mobiliteit