Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 22,049 beoordelingen)

E-One (brom)fiets?

 Ben je de auto zat, maar heb je ook geen zin in treinvertragingen en tegen-de-wind-in trappen op de fiets? Kies dan voor de luxe van een auto, de duurzaamheid van het openbaar vervoer en de mobiliteit van een (brom)fiets. Het Nederlandse bedrijf E-One (www.e-one.nl) heeft een voertuig ontwikkeld waarmee je gemakkelijk langs ’s heeren wegen kunt crossen.

eone 4
Over het fietspad met de E-One

In de cockpit van de E-One

De E-One is een bijzondere oftewel 'aangewezen bromfiets' met cockpit waarmee je afstanden tussen de 35 en 45 kilometer gemakkelijk overbrugt. Je hoeft niet te trappen, want een accu drijft het voertuig aan. Heel schoon, zeker als je gebruik maakt van het opladen van deze accu met een zonnepaneel. Met de E-One rij je maximaal 25 kilometer per uur (je hebt dus geen rijbewijs nodig) en omdat het hele voertuig maar 80 centimeter breed is (da’s niet breder dan een fietsstuur), kun je er gemakkelijk mee rijden over het fietspad. Volgens de makers wordt daarmee het wegennet beter benut. 

eone 3
E-One, de bromfiets van de toekomst?

Fiets of auto?

Nee het is geen fiets en ook geen auto maar een 'aangewezen' (bijzondere) bromfiets.  Je mag er gewoon mee over het fietspad crossen, en ook op de openbare 50km wegen, omdat ze breder is dan 75 cm.

Met de E-One zit je lekker droog.

Knopje van je verkeerslicht?

Klinkt geweldig, die E-One, maar hij is nog niet grootschalig in productie genomen. Inmiddels is het voertuig wel genomineerd voor de "Automotive Innovation Award". Maar voor we overal deze 'aangewezen bromfiets' zullen tegenkomen, zijn er nog wel wat vragen: ben je wel goed zichtbaar voor andere weggebruikers? Je zou het een keer moeten uitproberen. En ook een goeie: hoe kom je bij het knopje van de verkeerslichten vanuit je cockpit? Gewoon de kap openklappen en op het knopje drukken. 

eone 5
Hoe kom je bij het verkeerslichtknopje vanuit je cockpit? Zet je kap open en druk op het knopje.
Categorieën Innovatie en trends Mobiliteit