Doorkijkglas in je motorkap

doorkijkglas-in-je-motorkap_1

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover voor de fanatieke autoliefhebbers onder ons; van 18 t/m 27 april staan de deuren ‘wagen’wijd open voor de ‘New York International Automobile Show’ #NYIAS. Al meer dan 100 jaar wordt deze oudste automobiel show van de Verenigde Staten gehouden aan de Amerikaanse oostkust, in New York City.

Hier worden door trotse automerken de volgende zaken getoond:

Kortom een mega autoshow voor jong en oud met glitter en glamour dat van de autolak zal afspatten.

doorkijkglas-in-je-motorkap_2
‘See-through’ hood van Land Rover zal worden geintroduceerd (bron foto: www.landrover.com)

Transparante motorkap

Een van de ‘Crème de la Crème’ technologieën die getoond zullen worden is de ‘see-through’ virtual imaging technology van Land Rover, oftewel in Jip en Janneke taal de ‘doorkijk motorkap’. Het automerk kondigde dit vorige week aan via o.a. eigen social media kanalen.

doorkijkglas-in-je-motorkap_3

Wat doet de ‘doorkijk’ technologie?

Bij een SUV is het soms lastig in te schatten wat er vlak voor je gebeurt wanneer je een heuvel of berg oprijdt. Of als je de Land Rover moet besturen in een smalle omgeving zoals een parkeergarage of door de originele Hollandse steegjes. Om er zeker van te zijn dat je niets raakt laat deze technologie je dwars door de motorkap kijken.

Een camera toont afbeeldingen van wat er aan de voorkant op de grond onder de motorkap gebeurt. Dit wordt over over de gehele breedte onderaan de voorruit geprojecteerd. Zelfs de voorwielen zijn zichtbaar zodat navigeren een stuk makkelijker wordt. De camera kan aan- en uitgezet worden. Voor het rijden op de snelweg is het bijvoorbeeld niet nodig de camera aan te hebben, dat kan wellicht alleen maar afleiden.

doorkijkglas-in-je-motorkap_4
(bron foto: www.landrover.com)

Video van de see-through hood

Land Rover heeft een video gemaakt waarin duidelijk te zien is hoe de technologie werkt. Klik hier door voor de video.

Up-to-date blijven tijdens de autoshow?

Wil je op de hoogte blijven wat er allemaal gebeurt tijdens de autoshow volgende week? Volg via de verschillende kanalen zoals Twitter, Instagram, Facebook, Google+ of Pinterest de #NYIAS hashtags.