De krachtpatsers van Carglass® Specials

Ruitschade op het spoor

Op het rangeerterrein in Barendrecht stonden 4 treinstellen met een versleten ruit. Ze wachtten op hulp van de medewerkers van Carglass Specials®, de afdeling die zich bezighoudt met bijzondere ruitreparaties. Ruitreparaties van bijvoorbeeld touringcars, campers, grote vrachtwagens, kranen, schepen of industriële machines. De treinstellen waren een primeur waarvoor de medewerkers eerst een verplicht veiligheidsexamen moesten afleggen bij ProRail.

de-krachtpatsers-van-carglass-specials1

Goed zicht

De Zwitserse goederen­ treinen stonden te wachten op lading uit de schepen die aanmeren in de haven van Rotterdam. Een mooie gelegenheid om de door steenslag en vocht aangetaste ruiten te vervangen, zodat de machinist weer goed zicht zou hebben.

de-krachtpatsers-van-carglass-specials2

Hulpstukken

De speciale ruiten werden aangeleverd door de leverancier van de treinstellen. De monteurs van Carglass Specials® verzorgden de vervanging, waarbij ze gebruik maakten van hulpstukken als loopbruggen en steigers om op de hoogte te kunnen werken.

de-krachtpatsers-van-carglass-specials3

Krachtpatsers

Na een grondige inspectie op schaderisico’s demonteerden de monteurs de ruiten, die ze met extra grote zuignappen moesten verplaatsten om de 130 kilo te kunnen dragen. Voor de gebruikelijke One Person Lifting (OPL) was absoluut geen ruimte.

de-krachtpatsers-van-carglass-specials4

Om in te lijsten

Ze verwijderden de ruit met frame en al en vervoerden die naar de werkplaats. Daar zetten ze vervolgens een nieuwe ruit in het frame. Voordat de ruit kon worden teruggeplaatst, moesten de oude kitresten worden verwijderd en de sponning schoon en stofvrij gemaakt.

de-krachtpatsers-van-carglass-specials5