Carglass® specials houdt de vaart erin

Niet alleen autoruiten zijn soms aan vervanging toe. Ook ruiten van trucks, tractoren, bussen en schepen hebben wel eens een barst. De afdeling Specials binnen Carglass® is gespecialiseerd in dergelijke uitdagende klussen.

Tijd is kostbaar in de transportsector en de snelle service speelt in op de behoefte aan continuïteit in de bedrijfsvoering. Met behulp van de servicebussen kunnen de specialisten snel op de gewenste locatie de ruit repareren of vervangen.

Ruit vervangen van een binnenvaartschip

1. Snelle service(bus)

carglass-r-specials-houdt-de-vaart-erin1

De monteurs worden naar de haven van Druten gestuurd voor de vervanging van een ruit van een binnenvaartschip. Omdat de meeste voorkomende ruiten op voorraad zijn, duurt het niet lang voordat ze met de speciale servicebus arriveren.

2. Ruit wordt gezet

carglass-r-specials-houdt-de-vaart-erin2

Eerst wordt de oude ruit voorzichtig verwijderd, daarna de oude kitdraad. Vervolgens wordt de sponning schoon en stofvrij gemaakt zodat de nieuwe kitlaag goed hecht. Met behulp van een glasdrager met zuignappen wordt de ruit zorgvuldig in de sponningen gezet.

3. Afkitten

carglass-r-specials-houdt-de-vaart-erin3

Hierna beginnen de monteurs met het afkitten van de ruit. Met een elektrische kitspuit wordt de kit zeer precies in gedoseerde afmetingen aangebracht.

4. Check, check, dubbel check

carglass-r-specials-houdt-de-vaart-erin4

Na de laatste controle wordt de ruit schoongemaakt en is het schip weer klaar voor vertrek. De monteurs van Specials hebben de klus geklaard!

carglass-r-specials-houdt-de-vaart-erin5
Carglass® Specials – ruitvervanging van een binnenvaartschip