Blauwe maandag

blauwe-maandag_1

Werd je vanmorgen wakker met onweer in je hoofd? De wekker ging niet af, koud water uit de douche, koffieapparaat stuk, buiten met bakken uit de lucht, en als klap op de vuurpijl autoruit ingeslagen.

Oftewel de blauwe maandag blues.

blauwe-maandag_2

Blauwe maandag, 20 januari 2014

Wat is Blauwe Maandag?

Volgens de formule van de Britse psycholoog Cliff Arnall is het vandaag Blauwe Maandag (20 januari 2014), dit betekent de meest deprimerende dag van het jaar. De dag waarop mensen zich het meest treurig, depressief en weemoedig zouden voelen; de dagen zijn kort, het weer is somber, goede voornemens willen nu al niet lukken en de vakanties lijken nog ver weg. Een goede formule dus van deprimaandag.

Genietenis op Facebook

Heb je ook zo’n last van Blauwe Maandag? Niet getreurd, er is altijd een oplossing. Ga naar de Facebook pagina van Genietenis en voel je binnen 5 minuten al een stuk beter. Je vindt hier foto’s en posts van mensen die aangeven waar zij in 2014 van gaan genieten. De positiviteit komt je tegemoet.

blauwe-maandag_3

Genietenis 2014, de uitweg voor deprimaandag

Blauwe deprimaandagen komende jaren

Wil je goed voorbereid zijn de volgende keer? Neem een vrije dag en blijf in bed met een warme kruik en een goed boek. De blauwe maandagen voor de komende 2 jaar zijn:

  • 19 januari 2015
  • 25 januari 2016

Voor iedereen die toch even in de Monday Morning Blues mood wil blijven.

blauwe-maandag_4