Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)

Een blik op de toekomstige voorruit

Naarmate we dichter bij het tijdperk van zelfrijdende auto’s komen, komen we steeds vaker hulpsystemen in de auto tegen. Denk hierbij aan camera's, autoruiten als displays en zelfs spiegelloze auto’s. De zogeheten Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) zullen steeds meer worden toegepast in auto’s. Carglass® werpt een blik op de toekomst en zet de nieuwste trends op een rijtje.

Geïntegreerd informatiesysteem

De zogenaamde head-up display (HUD) is een ontwikkeling die de autorit zowel veiliger als gemakkelijker moet maken. Een dunne, lichtgevende tussenlaag in de autoruit maakt het mogelijk om informatie te tonen in de voorruit. Het systeem ondersteunt onder andere een geïntegreerde digitale assistent en augmented reality­-navigatie. Een lichtbundel straalt een geprojecteerd beeld op de voorruit waardoor de automobilist zijn blik niet hoeft af te wenden van de weg.

Innovatieve voorruitverwarming

Autobezitters met voorruitverwarming willen nog weleens de gloeidraden zien bij een laagstaande zon of licht van tegenliggers. Bij de nieuwe generatie voorruitverwarming is dat verleden tijd. Zo zal de verwarming komen van een flinterdunne elektrisch geleidende zilverlaag in het gelamineerde glas. In tegenstelling tot de gloeidraden is deze laag onzichtbaar. Een ander groot voordeel is dat de zilverlaag tot 60 procent zonwarmte tegenhoudt en daardoor ook als hitteschild dient. Een stilstaande auto in de zomer blijft daardoor veel langer koeler.

Spiegelloze auto’s

Een spiegelloze auto heeft geen binnen- en buitenspiegels, maar een camerabewakingssysteem waarmee bestuurders een omringend beeld op een scherm te zien krijgen. De dode hoek wordt geëlimineerd door het beeld van de zij- en achterkant van de auto samen te voegen tot een panoramisch beeld. Automobilisten hebben hierdoor beter zicht op hun omgeving, iets wat ook kan betekenen dat het aantal dodehoekongelukken verder omlaag kan.

Voor- en zijruitadvertenties

Augmented reality (AR) neemt steeds grotere vormen aan. Terwijl een HUD slechts informatie projecteert voor de bestuurder, zijn er ook voorruittechnologieën die informatie tonen over de gehele ruit. Anders dan navigatie- en informatievoorziening kan de voorruit namelijk bij een autonoom of zelfstandig rijdende auto in de toekomst worden gebruikt als advertentieruimte voor de inzittenden. Daarnaast kunnen de zijruiten dienen als mobiele billboards voor voorbijgangers, gebaseerd op de locatie waar de auto zich bevindt.

Carglass® op de hoogte van laatste trends

Uit deze trends kunnen we gerust concluderen dat de autoruit in hoog tempo ontwikkelt en dit de komende tijd zal blijven doen. Om alle auto’s weer goed en veilig de weg op te kunnen laten gaan, zorgt Carglass® ervoor dat zij continu op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Hierbij richt Carglass® zich niet alleen op de functies van de autoruit zelf, maar ook de materialen waarvan ruiten gemaakt worden en de technologie die in of achter de ruit wordt geplaatst. Met Belron® International als moedermaatschappij werken Carglass®-monteurs volgens de laatste instructies zoals de fabrikant het voorschrijft en met professionele tools om een ADAS-ruit op de juiste manier te kunnen vervangen en kalibreren. Lees meer over het kalibreren van de voorrruit of het vuilvrij houden van uw ADAS systeem tijdens de wintermaanden.

Categorieën ADAS Autoruiten Innovatie en trends