8 tips om lakschade bij het auto waxen te voorkomen

Wilt u zeker weten dat uw auto goed beschermd is tegen vocht, UV-straling en vuil? Kies er dan voor om uw auto te waxen. Met autowax  verzegelt en beschermt u de laklaag van de carrosserie én zorgt u ervoor dat uw auto er letterlijk ‘stralend’ bij staat. In dit artikel geeft Carglass® u bruikbare tips om ervoor te zorgen dat uw auto geen lakschade oploopt door het waxen (of wassen).

Zelf uw auto waxen

U kunt uw auto laten waxen, maar het is vaak net zo leuk om het zelf te doen. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook een ontspannen vrijetijdsbesteding. Zelf uw auto waxen vraagt wel om de juiste producten. Om ervoor te zorgen dat u de beste middelen voor handen heeft, raden wij u vanuit Carglass® de complete Mirror Bright productlijn van het Amerikaanse merk Meguiar aan. Een reeks reinigings- en verzorgingsmiddelen voor uw auto, bestaande uit:

 • Autoshampoo
 • pH-neutrale velgenreiniger
 • Detailingspray (voor zowel de binnen- als buitenkant van de auto)
 • Interieurreiniger autobekleding (Leather lotion)
 • Vinyl & Rubber (voor banden, stootstrips, wielkasten)
 • En tal van andere Mirror Bright autopoetsmiddelen

Wij gebruiken vooral Meguiar’s, maar natuurlijk zijn er ook tal van andere goede reinigings- en verzorgingsmiddelen voor de auto. 

De voordelen van Autowax

 • Hoogwaardige cleaners zorgen voor de verwijdering van lichte krasjes
 • Polishing-oliën geven de lak extra voeding, waardoor een wetlook glans achterblijft
 • Uw lak wordt duurzaam beschermd, omdat deze krachtige wax lang blijft zitten
 • De wax is zeer eenvoudig uit te poetsen

 8 tips voor het waxen van uw auto

Wij geven u graag een aantal tips die van pas komen bij het waxen van uw auto:

 1. Zorg dat uw auto goed schoon is. Bij voorkeur gebruikt u daarvoor een goede autoshampoo die goed op de auto wax is afgestemd. Bijvoorbeeld een autoshampoo en auto wax uit dezelfde productlijn.
 2. Controleer of uw auto helemaal droog is voordat u begint met waxen. Alleen dan kan de wax goed aan de lak hechten.
 3. Wax de auto bij voorkeur bij een temperatuur tussen 13°C en 30°C. Als het te warm is droogt de wax snel op en kunt u het bijna niet inwrijven, als het te koud is wordt het lastig om de wax soepel te maken en over de auto te verspreiden.
 4. Een auto waxen doet u bij voorkeur binnen in de garage of ergens in de schaduw. Direct zonlicht verwarmt namelijk de lak, waardoor er een dun residu achterblijft op de auto. Dit is heel lastig te verwijderen. 
 5. Werk in kleine delen, dus niet te grote oppervlakken in een keer.
 6. Wees matig met het gebruik van de wax, het is de kunst om een flinterdun laagje aan te brengen.
 7. Verwijder de wax met een microvezeldoekje om de lak mooi te laten glanzen. 
 8. Gebruik een schoonmaakmiddel / autoshampoo dat geschikt is voor auto’s die met wax zijn behandeld. Zo blijft de wax langer zitten.

Hoe vaak de auto waxen?

En dan nog een aandachtspunt: we krijgen regelmatig van klanten de vraag hoe vaak je een auto moet waxen. Ons advies is om dit niet te vaak te doen. Als richtlijn kunt u een periode van zo’n 4-6 maanden tussen de waxbeurten aanhouden. Hou er echter wel rekening mee dat elke auto anders is. Uw ogen en vingers kunnen u vaak precies vertellen wanneer het tijd is om de auto te waxen.