5 tips voor het grondig reinigen van uw auto

Een goede verzorging van uw auto is belangrijk om er zolang mogelijk van te kunnen genieten. Maak de buitenkant van uw auto dan ook regelmatig schoon. Vuil kan zich namelijk gaan ophopen waardoor het zelfs mogelijk is dat de lak beschadigd raakt. Maar naast de buitenkant, dient u er ook voor te zorgen dat u de binnenkant regelmatig schoonmaakt. Daarom geven wij 5 tips voor het grondig reinigen van uw auto. Zo ziet uw auto er snel weer als nieuw uit.

1.  Auto interieur reinigen: dashboard, autobekleding, matjes

Laten we beginnen bij de dashboard en console. U kunt hier cockpitspray op een microvezeldoek voor gebruiken. Wrijf deze vervolgens over de dashboard, console, navigatiescherm en mogelijk andere hardere oppervlakken in uw auto. U kunt het doekje omdraaien als deze vies wordt. En zo kunt u dit herhalen totdat alles schoon is.

Pak vervolgens de stofzuiger om stof en ander vuil van de tapijten en de vloer te verwijderen. We raden u ook aan om de vloermatjes te wassen. Haal de vloermatjes dus uit de auto en was ze met een borstel en een klein beetje sop. Laat ze even drogen en leg deze dan weer terug in de auto.

Hierna kunt u aan de slag met het reinigen van de autobekleding. Spuit reinigingsmiddel op uw autostoelen en maak vervolgens kleine cirkelvormige bewegingen met een zachte borstel om het zo voorzichtig schoon te maken. Met een microvezeldoek kunt u alles uiteindelijk goed schoon en droog vegen.

Tip: Heeft u autostoelen van leer? Gebruik dan de Mirror Bright Leather Lotion. Met deze lotion reinigt u de leren autostoelen en blijven ze als nieuw. Het leer blijft soepel en er zullen geen barsten ontstaan.

2.  Vergeet de binnenkant van de autoruiten en rubbers niet schoon te houden

Vaak wordt de binnenkant van de autoruiten niet goed schoon gehouden. Toch is het belangrijk om dit regelmatig te doen. Want wast u de binnenkant van de ramen voor lange tijd niet, dan kan er zich vuil ophopen. Dit geldt tevens voor de rubbers. Dit vuil is dan weer moeilijk te verwijderen. U kunt daarom beter de ramen en rubbers regelmatig wassen. Ook aan de binnenkant. En dit is gelukkig heel eenvoudig. Het enige wat u nodig hebt is glasreiniger en een microvezeldoekje. Zorg er wel voor dat u in rechte lijnen schoonmaakt. In plaats van dat u cirkels maakt.

3.  Reinig de velgen met een krachtige velgenreiniger

Het kan lastig zijn om de wielen en velgen van een auto schoon te maken. Maar met de juiste autopoetsmiddelen en technieken is dit heel goed te doen. Wat u nodig hebt is een krachtige velgenreiniger. Hiervoor kunt u de pH Neutrale Velgenreiniger gebruiken. Breng de velgenreiniger aan op de velgen. Wacht een paar minuten en begin vervolgens met borstelen. Spoel het water er daarna af. Mocht het vuil er nog niet helemaal af zijn, dan kunt u dit proces nogmaals herhalen.

Velgenreiniger

4.  Was uw auto met een goede autoshampoo (in de schaduw)

Met het wassen en drogen van de buitenkant van de auto is iedereen wel bekend. Toch komt het nog vaak voor dat het op de verkeerde manier gedaan wordt. Hierdoor kunnen er krassen op uw lak ontstaan.

Bij het schoonmaken is het belangrijk dat u een goede autoshampoo gebruikt. Normale shampoo kan namelijk voor beschadigingen aan uw auto zorgen. Het is aan te raden om uw auto in de schaduw te zetten. Want staat de zon op uw auto, dan zal het water sneller verdampen en kan dit alsnog resten van het water en zeep achterlaten.

Meng de autoshampoo met water. Kijk voor de juiste verhoudingen even op de verpakking. Spoel de auto eerst af met water en begin daarna pas met met schoonmaken. Dit doet u met een microfiber washandschoen om krassen te voorkomen. Bent u klaar met wassen? Maak de auto dan droog met een paar microvezeldoeken.

Na het wassen kunt u de eventuele  resten verwijderen met detailingspray. Zorg dat u niet te hard drukt tijdens het schoonmaken. Concentreer u meer op een goede wrijfbeweging.

5.  Geef uw auto glans met autowax

Is uw auto helemaal schoon? Dan kunt u de auto waxen. Hiermee kunt u lichte krassen verwijderen, extra voeding met een glans aanbrengen en wordt de lak duurzaam beschermd. Wax de auto wanneer deze droog en schoon is. Gebruik niet te veel wax, u wilt enkel een licht laagje toevoegen. We raden u aan enkel de auto te waxen met temperaturen tussen de 13°C en 30°C. Doe dit bij voorkeur binnen of in de schaduw.

auto waxen voor glans

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer tips voor het schoonmaken van uw auto? Carglass® verkoopt in alle vestigingen een lijst essentiële autopoetsmiddelen om de belangrijkste oppervlakken van uw auto te onderhouden en beschermen. Vraag één van onze service monteurs bij een vestiging bij u in de buurt om advies. In het blog: tips voor het schoonmaken van uw auto interieur, vindt u meer handige tips.