Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)

De leukste stops op de Autoroute du soleil

Het is waar: de reis is de bestemming. Wist je dat Carglass® onderdeel is van het internationale Belron? Dat betekent dat Carglass® je ook helpt wanneer je in Frankrijk autoruitschade hebt. Zoals onze Franse collega’s zouden zeggen: ‘Carglass répare, Carglass remplace’!

Heb je autoruitschade in het buitenland? We zijn 24/7 bereikbaar via: +31(0)88 0406406.

Jaarlijks krijgen wij veel meldingen van klanten in Frankrijk. De Autoroute du soleil is misschien wel een van de populairste routes naar het Zuiden. Voor ons genoeg reden om eens te kijken naar de leukste stops om en rond deze route! Rij een stukje om voor een mooie wandeling, een goede lunch of een prachtig plaatje. Dat maakt de reis leuker én veiliger.

Arras

Geniet van eeuwenoude architectuur in en drink een kopje koffie op het historische Place de Héros. Op zaterdagochtend is er een grote markt op Grand Place.

Autostops route du soleil
Gebouwen rondom Grand Place in Arras.

Reims

Ongeveer halverwege tussen Luxemburg en Parijs vind je Reims. Bezoek de schitterende kathedraal (UNESCO-werelderfgoed) en proef de champagne, want dit is de regio van de bekende bubbel!

De Champagne wijngaarden rondom Reims.

Fontainebleau

Net onder Parijs vind je Fontainebleau, waar je het gelijknamige kasteel vindt. Het was ooit een koninklijke residentie en dat betekent weelderige architectuur en smeuïge verhalen over de voormalig bewoners.

Chateau Fontainebleau
Chateau Fontainebleau, een voormalig koninklijke residentie.

Nancy

Eigenlijk is Place Stanislas al genoeg reden om in Nancy te stoppen, maar mocht je nog wat meer tijd hebben dan vind je hier ook allerlei interessante musea. Voor een onvergetelijk diner ga je naar Brasserie Excelsior.

Place Stanislas
Place Stanislas in de avond.

Dijon

Dijon is vooral bekend van de mosterd. Deze stad staat vol met prachtige gebouwen in stijl van de Bourgondische Gotiek. Het eten is ook ontzettend goed. Als echte Bourgondiër mag je Dijon dan ook niet missen!

Dijon autovakantie
Als echte Bourgondiër mag je Dijon niet missen!

Montélimar

Ben jij een zoetekauw? Dan mag je de noga van Montélimar niet missen! Loop daarna een rondje door het historische centrum waar je nog sporen vindt van de vorige bewoners, de Romeinen.

noga Montélimar
De heerlijke nougat van Montélimar (afbeelding: website nougat Soubeyran)

Montpellier

Struin door de smalle straatjes van Montpellier en bezoek een van de vele musea. Als je wilt stoppen voor een mooie foto, ga dan naar Chateau d'Eau palace, de watertoren aan het einde van het aquaduct.

Chateau d’Eau palace in Montpellier
Chateau d’Eau palace in Montpellier.

Bronnenlijst

Afbeelding Arras: https://www.flickr.com/photos/sjdunphy/2618921149  (vrij voor commercieel gebruik) Afbeelding Reims: https://pixabay.com/nl/reims-verzenay-champagne-druiven-1254782/ (vrij voor commercieel gebruik) Afbeelding Fontainebleau: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/Chateau_Fontainebleau.jpg (vrij voor commercieel gebruik) Afbeelding Nancy: https://pixabay.com/nl/nancy-lorraine-frankrijk-reizen-3064868/ (vrij voor commercieel gebruik) Afbeelding Dijon: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/10/Palais_des_ducs_de_Bourgogne_Dijon.jpg/1280px-Palais_des_ducs_de_Bourgogne_Dijon.jpg (vrij voor commercieel gebruik) Afbeelding Montélimar: http://www.nougatsoubeyran.com/en/ (niet vrij voor commercieel gebruik, bron vermeld in artikel) Afbeelding Montpellier: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ch%C3%A2teau_d%27eau_du_Peyrou,_Montpellier_01.jpg (vrij voor commercieel gebruik)

Categorieën Cultuur