Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)
Carglass krijgt 50% meer meldingen van autoruitschade binnen

Als gevolg van het noodweer en hagelbuien zijn er vandaag bij autoruitspecialist Carglass al 50% meer schademeldingen binnengekomen dan op een reguliere woensdag. Het Europese stormbureau Estofex en het KNMI voorspelde al vroeg dat Nederland geteisterd zou worden door extreem weer. Autoruiten met een sterretje kunnen eerder bezwijken door het plotselinge temperatuurverschil. Ook zorgen grote hagelstenen en losgekomen takken en dakpannen voor veel autoruitschade. Carglass heeft extra callcenter medewerkers en monteurs ingezet om de grote drukte op te vangen en automobilisten snel op weg te helpen.

Extra monteurs beschikbaar voor noodhulp
Robert Sterke, sales en marketing directeur Carglass: “Wij houden altijd nauwlettend het weerbericht in de gaten en passen daar tijdig onze bezetting op aan. Vandaag hebben wij 50% meer schademeldingen binnengekregen en het is voor automobilisten belangrijk dat ze niet lang hoeven te wachten voordat hun autoruit gerepareerd kan worden. Er wordt nu vooral een beroep gedaan op onze service aan huis. Door verbrijzelde ruiten kan met veel auto’s niet gereden worden. Wij verwachten dat de komende dagen alle schade kan worden verholpen.”

Meer kans op doorgescheurde ruit door extreem weer
Overdag staan auto’s in de brandende zon waardoor de temperatuur van de autoruit oploopt tot 80 graden, daarna keldert de temperatuur van de ruit door hevige regen- en hagelbuien. De kans dat een sterretje in de autoruit doorscheurt bij extreme temperatuurschommelingen is dan veel groter. Een sterretje bestaat uit honderden kleine barstjes in de autoruit die kunnen doorscheuren als op de ruit extra druk komt te staan door grote temperatuursverschillen zoals dat bij een koude regen- of hagelbui het geval is.