Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 15,138 beoordelingen)
Antidiefstalcampagne genomineerd voor landelijke prijs

Om de groeiende autocriminaliteit een halt toe te roepen start de Politie Rotterdam-Rijnmond op 10 juli een campagne tegen autodiefstal. De campagne is onderdeel van het project 10.000 eyes. Door de campagne moeten bewoners, gedurende een periode van 3 maanden, alerter worden op bijvoorbeeld auto-inbraak. Automobilisten kunnen door Carglass gratis hun autoruiten laten graveren. De antidiefstalcampagne 10.000 eyes, die onlangs 30 vrolijk gekleurde sloopauto’s in de wijk plaatste, is genomineerd voor de nationale veiligheidsprijs Don Berghuijs Award 2012. 

Groene en rode kaarten
In 2011 werden in Rotterdam-West 301 kentekenplaten gestolen en er is 807 keer aangifte gedaan van auto-inbraak. Met gratis rode en groene kaarten kunnen bewoners van de Maasstad aangeven of ze hun autoruiten willen laten graveren door Carglass. Het graveren van de voorruit is nuttig omdat het autodiefstal onaantrekkelijk maakt. Dieven moeten namelijk alle ruiten vervangen als de combinatie op het nummerbord niet overeenkomt met de gravering.

Landelijke prijs
De campagne 10.000 eyes is door de jury van de Don Berghuijs Award genomineerd omdat het een bijdrage levert aan verdere verbetering van de veiligheid in Nederland. De prijs is een stimulans om krachtige verbindingen te slaan tussen vraagstukken en oplossingen. Naast de rode en groene kaartenactie loopt er gelijktijdig ook een kunstproject waarbij 30 sloopauto’s met graffiti op verschillende plaatsen in de deelgemeente zijn neergezet. Het uiteindelijke doel van de  campagne is om bewoners alerter te maken op (auto)diefstal in eigen buurt.