Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)
Herstelservice kleine autoschades uitgefaseerd in 2020.

Autoruitspecialist Carglass® stopt begin 2020 met het aanbieden van haar herstelservice voor kleine autoschades. Carglass® introduceerde deze service in 2016 en kan sindsdien rekenen op een zeer hoge klantwaardering. Het volume van het aantal kleine autoschades is volgens Carglass® echter onvoldoende om op een duurzame wijze de herstelservice aan te blijven bieden en te investeren in de benodigde technologische ontwikkelingen. De beslissing maakt tegelijkertijd de weg vrij voor Carglass® om zich volledig te richten op ruitschadeherstel en de bijbehorende ADASkalibratiedienstverlening. Deze dienstverlening groeit aanzienlijk door de enorme toename van geïntegreerde camera’s in autovoorruiten die rijhulpsystemen voorzien van informatie.

Willem Mes, Directeur Operations bij Carglass®: “Met onze autoschadeservice waarmee wij kleine krasjes en deukjes verhelpen, hebben we in de afgelopen jaren een dienst in de markt gezet die door onze klanten zeer gewaardeerd wordt vanwege het unieke digitale klantproces met snelheid, flexibiliteit en een scherpe prijs. Het volume autoschades dat wij verwerken, blijft echter achter ten opzichte van onze verwachtingen. Hierdoor rendeert onze kleine autoschadeservice onvoldoende om het huidige en toekomstige investeringsniveau als gevolg van technologische ontwikkelingen, dat nodig is om de beste kwaliteit en service te kunnen bieden zoals bij ruitschadeherstel, te kunnen verantwoorden.

Tegelijkertijd zien we de vraag naar onze kalibratieservice voor geïntegreerde voorruitcamera’s jaar op jaar sterk toenemen vanwege de snelle opkomst van ADAS- oftewel rijhulpsystemen in auto’s. Het kalibreren van voorruitcamera’s na ruitherstel is verplicht gesteld door autofabrikanten, omdat alleen dan gegarandeerd kan worden dat de camera de juiste informatie doorgeeft aan het rijhulpsysteem, zoals een noodstop- of rijbaanhulpsysteem. Dit maakt autoruitvervanging nog meer een specialisme, omdat de kleinste camera-afwijkingen al kunnen leiden tot veiligheidsrisico’s. Om die reden heeft Carglass® in de afgelopen jaren fors ingezet op haar ADAS-dienstverlening om ervoor te zorgen dat automobilisten na een ruitvervanging altijd veilig de weg op kunnen.”

De herstelservice voor kleine autoschades wordt aangeboden in 24 vestigingen van Carglass®. Medewerkers die zich met deze dienst bezighouden, worden zoveel mogelijk herplaatst binnen het bedrijf. Voor de mensen waarmee in gezamenlijk overleg wordt besloten dat de arbeidsovereenkomst eindigt, geldt een sociale begeleidingsregeling.

EINDE PERSBERICHT

Over Carglass®
Carglass® is het meest bekende en geavanceerde glasherstelbedrijf voor auto’s in Nederland. Carglass® is onderdeel van Belron®, een wereldwijde speler op het gebied van reparatie en vervanging van voertuigbeglazing onder verschillende merken. Carglass® richt zich vooral op het gemak van de klant en het beperken van de schadelast door tijdige en hoogwaardige reparaties van autoruitschade. In Nederland heeft Carglass® tientallen Service Centers en mobiele servicebussen voor het repareren of vervangen van voertuigbeglazing. In geval van nood worden automobilisten ook buiten kantooruren geholpen. Carglass® en het logo zijn geregistreerde merken van Belron Group S.A. en aan haar gelieerde vennootschappen. Voor meer informatie: Sparrow Strategic Communications René Struijs Telefoon: 070-3620808 E-mail: rstruijs@sparrowsc.com