Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 23,132 beoordelingen)
Grotere kans ruitschade door verhoging maximumsnelheid

Met het ingaan van de algemene maximumsnelheid naar 130 km/u op veel snelwegen wordt de kans op autoruitschade groter. Daarvoor waarschuwt autoruitschadespecialist Carglass de Nederlandse automobilist. Niet alleen is de impact van een steentje op de voorruit bij een hogere snelheid groter, ook neemt de spanning op de ruit toe door meer windzuiging. Een sterretje zal daardoor eerder barsten. Carglass adviseert automobilisten daarom om op snelwegen waar vanaf 1 september 130 km/u mag worden gereden, om voldoende afstand te houden om schade te voorkomen.

In de afgelopen 10 jaar zijn voorruiten bijna 10% dunner geworden om gewicht te besparen. Deze dunnere autoruiten zijn kwetsbaarder voor steenslag. Door de grotere impact van een opspattend steentje bij 130 km/u vergroot dit de kans op een sterretje. Daarnaast kan bestaande ruitschade eerder doorscheuren door de toenemende spanning op de ruit door windzuiging.

Johan Boelhouwer van Carglass: “Wij zijn niet tegen een verhoging van de maximumsnelheid maar wij willen automobilisten attenderen op de mogelijke gevolgen hiervan. Als men onvoldoende afstand houdt zal er meer steenslag ontstaan en zullen er meer autoruiten doorscheuren. Vanwege het toegenomen risico adviseren wij automobilisten zorgvuldig de ruitschadedekking in hun verzekeringspolis na te kijken en te bepalen of deze nog passend is.”