Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 22,048 beoordelingen)
Carglass wil met ‘Goed Zicht-campagne’ de verkeersveiligheid vergroten

Slecht zicht is onnodig vaak de oorzaak van ongelukken in het verkeer. Zeker tijdens winterse weersomstandigheden. Om automobilisten bewust te maken van het belang van goed zicht, zeker nu de nachtvorst weer is ingetreden, en zo de verkeersveiligheid te vergroten, houdt Carglass een ‘Goed Zicht-campagne’.

Tijdens winterse weersomstandigheden verdubbelt het risico op een ongeval. Dat blijkt uit gegevens van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Vooral neerslag heeft een grote invloed. Bij hevige regen en sneeuw kan het zicht teruglopen tot 50 meter. Spatwater van met name vrachtverkeer, beslagen ruiten door de luchtvochtigheid tijdens regen en verblinding door licht van koplampen dat door water op het wegdek wordt weerkaatst, hebben een negatieve invloed op het zicht.

Ook vorst vergroot de kans op verkeersongelukken, met name door gladheid en als automobilisten hun ruiten niet goed sneeuw- of ijsvrij maken. ’s Winters gebeuren in de eerste 15 minuten van de rit veel ongelukken vanwege slecht zicht. Daarnaast kan niet of onvolledig krabben van de autoruit onnodig kostbaar zijn. Autorijden met slecht zicht door sneeuw of ijs kan een boete opleveren tot 360 euro.

Carglass heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom geeft de autoruitspecialist klanten tips om onnodig gevaar te voorkomen. Schade aan de autoruit belemmert het zicht. Gooi daarom geen kokend water over de autoruit om deze te ontdooien; hoge temperaturen vergroten het risico op een barst. Krabben kan, maar let op dat de ruitkrabber niet over vuiltjes heen gaat en daardoor krassen in de ruit veroorzaakt. Zorg ook voor goede ruitenwissers. De rubbers zijn door het zomerweer soms aangetast en daarnaast worden ruitenwissers nogal eens gebruikt als ‘ijskrabbers’. Dit komt de rubbers en daardoor het zicht niet ten goede.