Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 22,048 beoordelingen)
In 2015 moet uitstoot van schadelijke stoffen met 30% zijn gedaald

Belron, het moederbedrijf van Carglass, wil dat het bedrijf in 2015 minimaal 30% minder schadelijke stoffen uitstoot in vergelijking met de huidige situatie. Dat staat in het rapport over verantwoord ondernemen “Reporting on our Corporate Responsibillity Journey”. Het bedrijf is met 25.000 werknemers in 32 landen het grootste en meest geavanceerde glasherstelbedrijf ter wereld. Het moederbedrijf van Carglass is als eerste schadehersteller begonnen met het repareren van beschadigde autoruiten in plaats van deze te vervangen. Daarmee is het volume aan glasafval fors minder geworden.

Minder uitstoot, glasafval recyclen en auto’s op alternatieve brandstof
Het rapport van Belron over verantwoord ondernemen schetst een beeld van de huidige situatie op het gebied van ethiek, milieu, werknemers en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet alleen moet de uitstoot van schadelijke stoffen in 2015 met een derde zijn verminderd. Ook wil Belron dat al het glasafval van kapotte autoruiten wordt gerecycled. De impact van deze maatregel is zeer groot, omdat de productie van glas zeer veel energie kost. Niet in ieder land waar Belron actief is, zijn goede recycle-voorzieningen voorhanden. In die landen zal het bedrijf actief meewerken aan oplossingen die de norm zullen bepalen voor de rest van de industrie. Per jaar worden 6 miljoen autoruiten door het bedrijf vervangen.

In de laatste jaren laten automobilisten steeds vaker beschadigde autoruiten thuis of op het werk herstellen. Vanaf 2015 zullen daarom alleen nog servicevoertuigen worden aangeschaft die rijden op alternatieve brandstof. In de tussentijd zoekt Belron naar mogelijkheden om de schadelijke uitstoot van het bestaande wagenpark te verminderen.

“De publicatie van ons rapport is een zeer belangrijke mijlaal in ons streven om een duurzame onderneming te worden. Het begrijpen van onze impact op het milieu en deze vervolgens tot een minimum te beperken is een sleutelelement in dit streven. Daarom hebben we een aantal ambitieuze doelstellingen opgesteld”, aldus Gary Lubner, CEO van Belron.