Vacature

Werken bij Carglass? Bekijk al onze vacatures!

Onze klanten beoordelen onze service met 4.6/5 (gebaseerd op 22,048 beoordelingen)
Belron® neemt Autotaalglas in Nederland over

Belron is verheugd om aan te kondigen dat het de franchise organisatie van Autotaalglas in Nederland heeft overgenomen.  Autotaalglas werd in 1986 opgericht door Pieter van Spaendonck en is sindsdien uitgegroeid tot een landelijke franchiseorganisatie. Het hoofdkantoor is gelegen in Tilburg en het heeft 54 onafhankelijke franchisenemers gevestigd in het hele land. Belron is al langer in Nederland actief, uitsluitend door haar merk Carglass®. Carglass® Nederland heeft 56 eigen service centra en het hoofdkantoor is gelegen in Son, Eindhoven. De twee ondernemingen zullen elk hun eigen identiteit en bedrijfsmodel behouden. 

Reacties

Pieter van Spaendonck zei:
"Na 30 jaar in de industrie heb ik besloten dat  de onderneming verkopen op dit moment het beste was voor mijn familie. Ik ben blij dat de nieuwe aandeelhouder volledig is toegewijd aan de industrie en het de activiteiten van Autotaalglas zal blijven ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit met Belron samen te werken en hen bij deze ontwikkeling te helpen."

Gary Lubner, CEO van Belron zei:
"Ik ben verheugd om het management, de medewerkers en de franchisenemers van Autotaalglas te verwelkomen in de Belron familie. De Nederlandse markt voor reparatie en vervanging van voertuigbeglazing kent een aantal grote uitdagingen. De markt is in de afgelopen jaren meer dan gehalveerd en we worden geconfronteerd met toenemende technische complexiteit die extra investeringen vergen. Actief zijn met deze twee ondernemingen, zal Belron in staat stellen om een keuze aan ruitspecialisten te garanderen voor onze klanten alsmede business partners, verzekerings- en leasemaatschappijen, en onze aandeelhouders tegelijkertijd een rendement aan te bieden."

Douwe Bekius, algemeen directeur van Carglass® zei:
Ik ben bijzonder blij met deze belangrijke stap waarin Belron wederom zijn vertrouwen in het voertuig ruitschade herstel als specialisme bevestigt. Ik verwelkom samen met alle collega's de Autotaalglas medewerkers in Tilburg en de franchise nemers in Nederland. Samen sterker.

Over Belron

Belron® is 's werelds toonaangevende bedrijf op het gebied van reparatie en vervanging van voertuigbeglazing. Het heeft vele bekende merken in de industrie, waaronder CARGLASS®, AUTOGLASS®, SAFELITE® AUTOGLASS, SMITH&SMITH®, O’BRIEN®, LEBEAU® en SPEEDY GLASS®. Het is actief in 34 landen verspreid over vijf continenten en telt 26.500 werknemers die meer dan 11 miljoen klanten per jaar dienen.

Contact
Neem voor meer informatie contact op met:

Dave Meller
Group Support Services Director, Belron
E-mail: dave.meller@belron.com

Jane Bracewell
Communication Specialist, Belron
E-mail: jane.bracewell@belron.com